Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρχονται άμεσα νέες ποινικές διώξεις

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Τραγωδία στα Τέμπη: Έρχονται άμεσα νέες ποινικές διώξεις

- Στο επίκεντρο ο επιθεωρητής και ο σταθμάρχης που έφυγε πριν τις 23:00

- Πιθανώς και την Πέμπτη οι διώξεις

- Παραδίδονται τα πορίσματα των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων

 

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ενώ σφίγγει ο κλοιός για τους υπεύθυνους του ΟΣΕ.

Ειδικότερα, αναμένεται να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις, πέραν αυτής που έχει ασκηθεί στον προφυλακισμένο 59χρονο σταθμάρχη του ΟΣΕ -σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών.

Παράλληλα, αναμένεται να παραδοθούν τα πορίσματα των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων-εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν οριστεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απόστολο Τζαμαλή. Ήδη, σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων με τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς της Λάρισας, που χειρίζονται την υπόθεση των Τεμπών και υπήρξε προφορική ενημέρωση.

Τα πορίσματα, τα οποία θα περιέχουν κρίσιμα στοιχεία, θα αξιολογηθούν από τις δικαστικές αρχές.

Τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων θα καταγράφουν τα αίτια και τους υπεύθυνους της τραγωδίας, αλλά και το τι τελικά έγινε. Επιπλέον, θα ρίξουν φως σε γεγονότα που δεν είναι γνωστά για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ θα αποτελέσουν πυξίδα πλεύσης για τις ποινικές -και όχι μόνο- έρευνες.

 

Νέες ποινικές διώξεις πιθανώς και αύριο

Ακόμη, αναμένεται να ασκηθούν, εκτός απροόπτου, νέες διώξεις -πιθανώς και αύριο- κατά υπαλλήλων του ΟΣΕ, που κατέχουν κομβικές θέσεις μέσα στον σιδηροδρομικό Οργανισμό. Στο επίκεντρο των ερευνών είναι ο επιθεωρητής που έβαλε τον επίμαχο άπειρο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ οι έρευνες ήδη στρέφονται και στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας, που όφειλε να είναι στη θέση του-υπηρεσία του έως τις 23:00 και έφυγε νωρίτερα.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, αφού τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής γνωστό αν ο άτυχος μηχανοδηγός προσπάθησε να τον βρει στο κινητό ή αν τον κάλεσε και δεν απαντούσε, κάτι που θα προκύψει από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη, που έχει ήδη κατασχεθεί.

Εξάλλου, την προσεχή Παρασκευή, θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών των 21 προέδρων Εφετών και Εφετών της Λάρισας, προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών σε εφέτη ανακριτή. Τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών της Λάρισας έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της θεσσαλικής πρωτεύουσας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος στο σχετικό έγγραφό του σημείωνε: «Ενόψει των τεράστιων και πολυσύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από τα μέχρι αποδεικτικά στοιχεία επιβάλλεται να εξεταστούν σύντομα και ενδελεχώς τα πάντα είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής άλλων προσώπων στο έγκλημα του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα (διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, είτε στο πλαίσιο διάπραξης άλλων συναφών εγκλημάτων)».

Πρώτο Θέμα

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Απεβίωσε ο συγγραφέας του «Ζ» Βασίλης Βασιλικός

30 Νοεμβρίου 2023, 15:58
Σε ηλικία 89 ετών     Πέθανε ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. ...

Επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

30 Νοεμβρίου 2023, 14:47
 – Όλη η χώρα μια περιφέρεια με σταυρό Η επιστολική ψήφος «θα ισχύει για όποιον ...

Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Εκφράζω την ενόχλησή μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός

28 Νοεμβρίου 2023, 02:28
Του Ισαάκ Καρυπίδη «Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0