Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Γερμανία: Τεράστια τα προβλήματα στους σιδηροδρόμους

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Γερμανία: Τεράστια τα προβλήματα στους σιδηροδρόμους
image

«Το δίκτυο δεν χειροτερεύει πλέον σταδιακά, αλλά καταρρέει πολύ πιο γρήγορα», σημειώνει αξιωματούχος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων

 

 

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, προειδοποιεί ο Μίκαελ Πέτερσον, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn).

«Έχουν γίνει πολύ λίγες επενδύσεις εδώ και δεκαετίες με αποτέλεσμα η σιδηροδρομική υποδομή να πλησιάζει σε ένα επικίνδυνο σημείο καμπής», τονίζει ο Πέτερσον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit.

«Το δίκτυο δεν χειροτερεύει πλέον σταδιακά, αλλά καταρρέει πολύ πιο γρήγορα», σημειώνει ο αξιωματούχος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων. «Πολλά προβλήματα  οφείλονται στην υποχρηματοδότηση που έχει καθορίσει το έργο μας μέχρι τώρα», προσθέτει».

Ο Πέτερσον, υπεύθυνος για τη μεταφορά μεγάλων αποστάσεων στον Deutsche Bahn, δεν διστάζει να αναφερθεί στα τεράστια προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς όπως λέει- από τη δεκαετία του 70 έχουν πραγματοποιηθεί λίγες επενδύσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές. «Οι εργασίες επισκευής  στο δίκτυο ήταν μερικές φορές χαοτικές: Το 2020 και το 2021 κλείσαμε τη διαδρομή Κολωνία-Ντίσελντορφ τέσσερις φορές σε δύο χρόνια. Γιατί επανασχεδιάσαμε τη σηματοδότηση και άλλες εργασίες. Ήταν το ίδιο σαν να ανακατασκευάζαμε το μπάνιο στο σπίτι μας, βάζοντας πρώτα νέα πλακάκια, σε τρεις μήνες τοποθετήσαμε νέους σωλήνες και σε έξι μήνες αλλάξαμε τον νιπτήρα. Θα κάνουμε το ντους σε δύο χρόνια. Κανείς δεν θα το έκανε αυτό. Αλλά εμείς αναγκαστήκαμε να το κάνουμε».

Ο Πέτερσον τονίζει ότι ήταν πολυάριθμα τα παράπονα των επιβατών και πρόσθεσε ότι ότι και αυτός δεν είναι ικανοποιημένος με την ποιότητα που προσφέρει ο Deutsche Bahn. «Δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για τους σιδηροδρόμους που θέλουμε να προσφέρουμε στη Γερμανία», πρόσθεσε το στέλεχος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων. «Σιγά σιγά, οι πιο σημαντικές σιδηροδρομικές γραμμές κλείνουν και αποκαθίστανται πλήρως», είπε ο Πέτερσον και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το 2029, η κατάσταση σε ολόκληρη τη Γερμανία θα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.

Ναυτεμπορική

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για ισχυρή δράση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

05 Ιουνίου 2024, 13:17
Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθήσουμε με σταυρωμένα ...

«Καμπάνα» 260 εκατ. δολαρίων σε Johnson & Johnson για το ταλκ που προκάλεσε καρκίνο

04 Ιουνίου 2024, 15:08
«Καμπάνα» 260 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει ο αμερικανικός όμιλος φαρμακευτικών και καταναλωτικών αγαθών Johnson ...

Νετανιάχου: «Ναι» σε κατάπαυση πυρός με αντάλλαγμα τους ομήρους

03 Ιουνίου 2024, 18:10
  - «Όχι» στον τερματισμό του πολέμου     Θετικός σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός με ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0