Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι δημοσκοπήσεις που ξαφνικά έγιναν αξιόπιστες - Του Δημήτρη Ευθυμάκη

Αρχική | Απόψεις | Οι δημοσκοπήσεις που ξαφνικά έγιναν αξιόπιστες - Του Δημήτρη Ευθυμάκη
image

 Οι δημοσκοπήσεις που ξαφνικά έγιναν αξιόπιστες Από καταραμένες, πληρωμένες, πειραγμένες, πετσωμένες και εξαγορασμένες, τώρα έγιναν επιστημονικότατες και έγκυρες, πανάξιες να γίνονται πρώτο θέμα στον μη εξαγορασμένο Τύπο και μάλιστα αναρτώμενες με ταχύτητα φωτός. Μη μου πείτε ότι δεν έχει πλάκα και αυτή ξαφνική αγάπη του ΣΥΡΙΖΑ για τα γκάλοπ 


Την Τρίτη το βράδυ το Open παρουσίασε τη δημοσκόπηση της MRB που έδειξε ότι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε στο γλίσχρο (για τα προ δυστυχήματος δεδομένα) 2,9%. Ηξερα ότι επρόκειτο να παρουσιαστεί δημοσκόπηση, εκτιμώ τον επαγγελματισμό της συγκεκριμένης εταιρείας, ήθελα να δω πού πάει το πράγμα με την κοινωνική οργή και τις διαδηλώσεις, ήμουν σε αναμονή, πλην την κρίσιμη ώρα αφαιρέθηκα από ένα τηλεφώνημα και έχασα την παρουσίαση της δημοσκόπησης από το κανάλι. Οταν άνοιξα την τηλεόραση, η παρουσιάστρια αποχαιρετούσε τον Δημήτρη Μαύρο.

Βλαστήμησα ενοχλημένος και όρμησα στον υπολογιστή μου. «Κάποιος θα έχει ήδη αναρτήσει το γκάλοπ» σκέφτηκα και γκούγκλαρα. Είχα δίκιο. Και ποια ιστοσελίδα θαρρείτε ότι πετάχτηκε πρώτη-πρώτη και θριαμβευτική μπροστά στα μάτια μου; Η ιστοσελίδα της «Αυγής», που είχε μεγάλο τίτλο «MRB, θεαματικό κλείσιμο της ψαλίδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Οχι παίζουμε. Από καταραμένες, πληρωμένες, πειραγμένες, πετσωμένες και εξαγορασμένες, τώρα οι δημοσκοπήσεις έγιναν αξιόπιστες, επιστημονικότατες και έγκυρες, πανάξιες να γίνονται πρώτο θέμα στον μη εξαγορασμένο Τύπο και μάλιστα αναρτώμενες με ταχύτητα φωτός.

Θα μου πείτε, αυτό είναι το θέμα ή τα ίδια τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων; Προφανώς το δεύτερο, το κλείσιμο δηλαδή της ψαλίδας και η προοπτική της ακυβερνησίας, πλην μη μου πείτε ότι δεν έχει πλάκα και αυτή ξαφνική αγάπη του ΣΥΡΙΖΑ για τα γκάλοπ; Τα οποία –ένα μυστήριο πράγμα– δείχνουν όλα (πάλι και όπως πάντα) ακριβώς την ίδια εικόνα. Μια πτώση της ΝΔ κατά 3 μονάδες μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Δείχνουν επίσης τη συνέχιση της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξει την κυβερνητική πτώση και μια μετακίνηση ψηφοφόρων προς μια απροσδιόριστη γκρίζα περιοχή που φλερτάρει με την αντισυστημική ψήφο ή με την αποχή.

Σε καθαρά πολιτικό πεδίο, δηλαδή, φαίνεται να βιώνουμε ένα άλμα, από τις βεβαιότητες για νίκη Μητσοτάκη στην αμφίρροπη αναμέτρηση. Φαίνεται επίσης να απομακρύνεται δραστικά η πιθανότητα αυτοδυναμίας, έστω και ως μακρινή προοπτική της δεύτερης κάλπης.

Αντιθέτως, δεν φαίνεται διόλου να αλλάζει κάτι στον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ως λειτουργία. Οταν τα εργαλεία της δεν τον ευνοούν, είναι ύποπτα, κατακριτέα και εξαγορασμένα, όταν τον ευνοούν είναι άριστα, αξιόπιστα και αξιομνημόνευτα. Τι είχες Γιάννη μ’, τι είχα πάντα.

Για ένα μόνο απορώ. Αν –λέμε τώρα– το φέρει έτσι ο διάολος της πολιτικής και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, αρχίσει να ξανανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ, τι θα κάνουν τότε οι Συριζαίοι; Θα καταγγείλουν πάλι τις δημοσκοπήσεις ή θα συνεχίσουν να λένε αυτά που διατείνονται σήμερα; 

Πηγή: Protagon.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ένα δάκρυ για τη Νίκη

01 Ιουνίου 2023, 16:59
Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν ...

Στην εποχή του Kασσελάκη - Του Κώστα Γιαννακίδη

18 Σεπτεμβρίου 2023, 17:13
 Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε στη σκηνή του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε ακόμα και την Αχτσιόγλου να ...

Ενα μεγάλο ταμπού της Μεταπολίτευσης έσπασε - Του Αλέξη Παπαχελά

18 Σεπτεμβρίου 2023, 16:56
Ενα από τα μεγάλα ταμπού της Μεταπολίτευσης ήταν ο στρατός. Το τίμημα που πλήρωσαν ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0