Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Credit Suisse: Απορρίπτει ως "πολύ χαμηλή" την προσφορά της UBS

Αρχική | Οικονομία | Credit Suisse: Απορρίπτει ως "πολύ χαμηλή" την προσφορά της UBS
image

  - Μερική ή πλήρη κρατικοποίηση εξετάζει η Ελβετία

 

Φωτό: Pixabay

Η UBS Group AG προσφέρει 1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Credit Suisse Group AG, μια συμφωνία στην οποία η προβληματική ελβετική τράπεζα αντιδρά με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μετόχου της.

Η Credit Suisse, η οποία στο κλείσιμο της Παρασκευής με χρηματιστηριακή αξία περίπου 7,4 δισ. φράγκων (8 δισ. δολαρίων), πιστεύει ότι η προσφορά είναι πολύ χαμηλή και θα πλήξει τους μετόχους και τους εργαζόμενους που κατέχουν εταιρικές μετοχές, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η προσφορά της UBS κοινοποιήθηκε την Κυριακή με τιμή 0,25 φράγκα ανά μετοχή. Η UBS επέμεινε επίσης σε μια ουσιώδη δυσμενή μεταβολή που ακυρώνει τη συμφωνία, εάν τα CDS εκτιναχθούν κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο, ανέφεραν οι Financial Times. Η μετοχή της Credit Suisse έκλεισε με πτώση 8% στα 1,86 φράγκα την Παρασκευή.

Οι Financial Times μετέδωσαν ακόμη πως οι ελβετικές αρχές να σχεδιάζουν να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να παρακάμψουν την ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι ελβετικές αρχές εξετάζουν την πλήρη ή μερική κρατικοποίηση της Credit Suisse Group AG ως τη μόνη άλλη βιώσιμη επιλογή εκτός από την εξαγορά της UBS Group AG, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Η χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο είτε να αναλάβει πλήρως την τράπεζα είτε να αποκτήσει ένα σημαντικό μετοχικό μερίδιο, εάν η εξαγορά από την UBS Group AG αποτύχει λόγω της πολυπλοκότητας της διευθέτησης της συμφωνίας και του σύντομου χρονικού πλαισίου, δήλωσαν τα άτομα αυτά, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας ιδιωτικές πληροφορίες.

Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και μπορεί ακόμη να αλλάξει, καθώς οι αρχές προσπαθούν να οριστικοποιήσουν μια λύση για την τράπεζα μέχρι το άνοιγμα των ασιατικών αγορών.

Υπάρχουν πολλαπλές πολυπλοκότητες μιας εξαγοράς της UBS, συμπεριλαμβανομένων του ακανθώδους ζητημάτων όπως ένα κυβερνητικού backstop που θα κάλυπτε πιθανές νομικές και άλλες απώλειες. Η UBS εμφανίζεται επίσης διστακτική στο αναλάβει την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, ανέφερε το Bloomberg.

Η UBS ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει ορισμένα νομικά έξοδα και πιθανές μελλοντικές απώλειες σε οποιαδήποτε εξαγορά, ανέφεραν οι άνθρωποι, με μια αναφορά να ανεβάζει το ποσό σε περίπου 6 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, η ελβετική κυβέρνηση θα παραχωρήσει μια "σημαντική" συνέντευξη Τύπου αργότερα την Κυριακή, επικαλούμενο τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό SRF και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Το θέμα και ο ακριβής χρόνος της συνέντευξης τύπου δεν έγιναν γνωστά, αλλά έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου η Ελβετία επεξεργάζεται ένα σχέδιο για το μέλλον της Credit Suisse.

 

Τελευταία ημέρα για την επίτευξη συμφωνίας

Η UBS πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Αλέν Μπερσέ, καθώς και μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου έφθασαν από τις 08:30 (ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Οικονομικών. Τα επτά μέλη της κυβέρνησης είχαν ήδη συνεδριάσει και χθες, Σάββατο.

Μια τέτοια προσέγγιση είναι μια περίπλοκη υπόθεση που υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτεί μήνες. Η UBS δεν είχε στη διάθεσή της παρά μερικές ημέρες.

Ωστόσο οι ελβετικές αρχές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πιέσουν την UBS να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις της, εξαιτίας της τεράστιας πίεσης που ασκείται από τους μεγάλους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς εταίρους της Ελβετίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για τις δικές τους χρηματοπιστωτικές αγορές, αναφέρει η Blick.

 

Sky News: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα στηρίξει την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Η Τράπεζα της Αγγλίας ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, την UBS, ότι θα στηρίξει την προταθείσα εξαγορά της Credit Suisse, όπως μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο Sky News. Η Τράπεζα της Αγγλίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Capital.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0