Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δεν κατανόησε το κείμενο; - Του Σάκη Μουμτζή

Αρχική | Απόψεις | Δεν κατανόησε το κείμενο; - Του Σάκη Μουμτζή
image

 Η αδυναμία κατανόησης ενός κειμένου, μετά βεβαιότητος, θα μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Και αυτή η αδυναμία κατανόησης μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους. Είτε σε πνευματική ανεπάρκεια είτε σε σκοπιμότητες. Και για την πρώτη περίπτωση λέμε «δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν». Για τη δεύτερη περίπτωση όμως θα πρέπει να ερευνήσουμε τα κίνητρα που οδηγούν κάποιον να κάνει πως δεν κατανόησε ένα κείμενο.

Προχθές το γαλλικό περιοδικό Le Point έγραψε «ποιος Τσίπρας θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;» και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το εξέλαβε ως μια θετική αναφορά προς το πρόσωπό του. Το κεντροδεξιό περιοδικό αναφερόταν στο γεγονός, που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, ότι ο Αλ. Τσίπρας ανέβασε το όριο της συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια χωρίς να ανοίξει ρουθούνι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στη Γαλλία. Η χώρα κινδυνεύει να διαλυθεί γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν τα 62 χρόνια τα έκανε 64. Σιγά τα ωά μπροστά στα 67 χρόνια του Αλ. Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή δεν αντιλήφθηκε την πολιτική διάσταση του ερωτήματος που έθεσε το περιοδικό Le Point, σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter πως ενώ οι Ευρωπαίοι τον θεωρούν μεταρρυθμιστή, ένα κομμάτι της εγχώριας αστικής τάξης, το διαπλεκόμενο, τον θεωρεί ακραίο.

Δηλαδή, δεν αντιλήφθηκε πως το γαλλικό, κεντροδεξιάς κατεύθυνσης, περιοδικό εγκωμίαζε το γεγονός πως εφάρμοσε μια σκληρή φιλελεύθερη πολιτική, χωρίς αντιδράσεις. Ας σημειωθεί πως το εν λόγω περιοδικό το 2015 είχε ένα πρωτοσέλιδο ιδιαίτερα προσβλητικό για το πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα.

Επιτέλους στον ΣΥΡΙΖΑ ας ξεκαθαρίσουν ένα πράγμα. Είτε το μνημόνιο ήταν ιδιοκτησία τους είτε το επέβαλαν οι δανειστές. Γιατί δεν γίνεται στο εξωτερικό να παρουσιάζουν τις μεταρρυθμίσεις του μνημονίου ως δικά τους επιτεύγματα και στο εσωτερικό ως αποτέλεσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων που τους επιβλήθηκαν από την τρόικα.

Και κυρίως δεν γίνεται να πανηγυρίζει ο Αλ. Τσίπρας για τα όσα έγραψε το γαλλικό περιοδικό και συγχρόνως να στέλνει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Γαλλία για να συμπαρασταθεί στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που είναι πολύ πιο ανώδυνη και πιο ήπια από τη δική του.

Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0