Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πώς βρέθηκε στο πλοίο του Π. Λασκαρίδη το φορτίο κοκαΐνης

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Πώς βρέθηκε στο πλοίο του Π. Λασκαρίδη το φορτίο κοκαΐνης
image

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο θαλάσσιο μπαούλο του πλοίου (vessel sea chest) το οποίο βρισκόταν περίπου 11 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.


Φωτό: Pixabay

Φορτίο κοκαΐνης 850 κιλών και αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κατέσχεσαν οι Ιταλικές αρχές από το πλοίο Atlas το οποίο ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping, που διοικεί ο Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της σελίδας tradewindsnews.com, από τους ελέγχους εντοπίστηκαν πακέτα ναρκωτικών τυλιγμένα με μαύρες πλαστικές ταινίες. Η υπηρεσία Guardia di Finanza δήλωσε ότι βρέθηκαν συνολικά 570 τέτοια πακέτα. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο θαλάσσιο μπαούλο του πλοίου (vessel sea chest) το οποίο βρισκόταν περίπου 11 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για σημείο του πλοίου το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από δύτες καθώς δεν μπορεί να πάει κανείς εκεί μέσα από το πλοίο.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν από τις ιταλικές Αρχές δείχνουν τελωνειακά σκάφη να περιβάλλουν το πλοίο ελληνικών συμφερόντων το οποίο κατασκευάστηκε το 2012 και έπλεε με σημαία Λιβερίας. Στη συνέχεια εστάλησαν στο πλοίο δύτες για να το επιθεωρήσουν και να βρουν τελικά την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών.

Στο δημοσίευμα που συνοδεύεται και από βίντεο, τονίζεται ότι τα πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια γίνονται συχνά στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συμμορίες και χωρίς να το γνωρίζουν οι ναυτικοί και οι πλοιοκτήτες.

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου, μέσα από το Γιβραλτάρ.

 

Ανακοίνωση της Laskaridis Shipping για κατάσχεση ναρκωτικών στην Ιταλία

Στις έρευνες των αρχών θα συμβάλλει η εταιρεία Laskaridis Shipping μετά τον εντοπισμό ύποπτου προϊόντος λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) σε πλοίο της εταιρείας στην Ιταλία.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός.

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η εταιρεία Laskaridis Shipping, εμπορικός διαχειριστής του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου ATLAS (IMO: 9642368), συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Ιταλία, μετά την ανακάλυψη ύποπτου λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή. Οι θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού είναι ένα μέρος του πλοίου που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες. Το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι φόρτωσης στο Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε, μέσω του Γιβραλτάρ για πετρέλευση, στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023. Το λαθρεμπόριο εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές ενώ το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Βενετίας. Έκτοτε το πλοίο προχώρησε στον ελλιμενισμό, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και οι εμπορικές εργασίες για την εκφόρτωση εξελίσσονται ομαλά.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...

Συναγερμός για φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Επιχειρούν 10 εναέρια μέσα

17 Ιουλίου 2024, 14:26
 – Στο νοσοκομείο πυροσβέστης Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Σύνταξη ΙΝ Φωτό: Pixabay.com Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική ...

Ο Χαρδαλιάς πήρε «σκούπα»: Το «μεγάλο ξεκαθάρισμα» στο Υγειονομικό της Περιφέρειας

16 Ιουλίου 2024, 12:17
 Αρμαγεδδών τις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, στη σκιά της υπόθεσης με τη ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
1.00