Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τι ψάχνει ο Μυτιληναίος στην Αυστραλία

Αρχική | Οικονομία | Τι ψάχνει ο Μυτιληναίος στην Αυστραλία
image

Από Χρήστος Ν. Κώνστας


Στην εξαγορά ποσοστού 15% στο project «πράσινου» υδρογόνου Rosedale της Clara Energy στην Αυστραλία προχώρησε η Mytilineos Energy & Metals.

Η Mytilineos εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία σε διεθνές επίπεδο, προσφέροντας λύσεις σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Την ίδια στιγμή, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και στην υλοποίηση του στόχου μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, όχι μόνο για τη δική της δραστηριότητα, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ολοκληρωμένες λύσεις που παρέχει στου πελάτες της.

Ειδικότερα, η επένδυση της Mytilineos θα υποστηρίξει το πρώτο στάδιο του project για την κατασκευή μιας μονάδας υδρογόνου που θα ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά από φωτοβολταϊκή παραγωγή και θα τροφοδοτεί τα βαρέα οχήματα που διασχίζουν έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της χώρας, τον Sydney – Melbourne Hume Highway.

Το σημείο που βρίσκεται η μονάδα είναι στην πλέον κατάλληλη θέση, ώστε να γίνει ο βασικός προμηθευτής καυσίμου για τα βαρέα οχήματα, καθώς όλα τα οχήματα που ταξιδεύουν μεταξύ Σίδνεϊ και Μελβούρνης χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Σε έναν κόσμο που ο τομέας των μεταφορών αναπτύσσεται συνεχώς και η ηλεκτροκίνηση προχωρά με αποφασιστικότητα, τα βαρέα οχήματα φαίνεται πως τείνουν να μείνουν πίσω.

Συγκεκριμένα από το 2020, οι μεταφορές βρίσκονται στην πρώτη θέση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς ο τομέας των μεταφορών παράγει ετησίως περίπου 7,3 δισ. μετρικούς τόνους εκπομπών CO2.

Τα βαρέα οχήματα αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό των παγκόσμιων αυτών εκπομπών των μεταφορών.

Banks.com.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κοινοτικά κονδύλια με το σταγονόμετρο – Τι αλλάζει στην εκταμίευση των πόρων, πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

22 Μαϊου 2024, 14:34
 Μοντέλο Ταμείου Ανάκαμψης για Ταμεία Συνοχής και ΚΑΠ   Φωτό: Pixabay.com Σταμάτης Ζησίμου • szisimou@naftemporiki.gr Τη σύνδεση εκταμίευσης ...

Reuters για ελληνική οικονομία: «Εκτοξεύεται μετά από μια δεκαετία πόνου»

18 Απριλίου 2024, 17:34
Για πολλούς Έλληνες, ωστόσο, η οικονομική ανάκαμψη δεν μεταφράστηκε σε βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο, επισημαίνει ...

Φινλανδία: Μέτρα λιτότητας 3 δισ. ευρώ για να μπει φρένο στο χρέος

16 Απριλίου 2024, 22:36
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας συμφώνησε να προχωρήσει σε πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0