Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν οι τράπεζες», είπε ο Ερικ - Της Ρέας Βιτάλη

Αρχική | Απόψεις | «Υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν οι τράπεζες», είπε ο Ερικ - Της Ρέας Βιτάλη
image

 Μαύρη ξενιτιά, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, που λέει ότι μπορεί να ξανακλείσουν οι τράπεζες και μας συστήνεται ως «παιδί της κρίσης». Τι βόλεμα αυταρέσκειας! Λες και υπήρξε εποχή που δεν πάλευαν νέοι άνθρωποι με μια κρίση. Αλλά οφείλουμε να τονίσουμε τουλάχιστον την εντιμότητα τού να τα λέει πριν την ψήφο. Μια εθνική προετοιμασία...

 Και είπε ο νεαρός κύριος, εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 του αρχηγού Γιάνη Βαρουφάκη, Ερικ Μιλτιάδης Εντμαν, με μια, είτε σκανδαλώδη, είτε αφελή απάθεια, πάντως έμπλεος ειλικρινείας: «Υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν οι τράπεζες από τις πολιτικές μας. Γι αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι». Αν είστε προετοιμασμένοι, είμαστε και εμείς ok! Ξενοιάσαμε.

Διαβάζω το βιογραφικό του νεαρού κυρίου: Πτυχίο στην Ιστορία και Πολιτική στο  University of Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου. Μεταπτυχιακό στην Πολιτική Κοινωνιολογία στο LSE Ηνωμένου Βασιλείου. Δηλαδή, πλήρης σπουδών και θεωρίας. Στη συνέχεια: Ακτιβισμός στην Αγγλία, Βέλγιο και Ελλάδα. Εθελοντής σε φοιτητικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Μέλος του DIEM25 (ήτοι Βαρουφάκης) από τον Αύγουστο 2016. Διορισμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25. Συμμετείχε στην οργάνωση δομής του κόμματος ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα για τη δημιουργία τοπικών ομάδων για το κόμμα. Εντάξει. Ξέρει από εργασία. 

Διαβάζω και μια δήλωσή του κατά την άφιξή του στα πάτρια: «Είναι μεγάλη μου χαρά που επιστρέφω στην Ελλάδα -όντας παιδί της κρίσης, κάθε ευκαιρία που με γυρνάει στην πατρίδα από την ξενιτιά είναι ευπρόσδεκτη».

Μαύρη ξενιτιά! Τι βόλεμα αυταρέσκειας… «Παιδί της κρίσης». Λες και υπήρξε εποχή στην ανθρωπότητα που δεν πάλευαν νέοι άνθρωποι με μια κρίση. Και μεταξύ μας, οι πιο σκληρές κρίσεις υπέβοσκαν και σιωπηλά χτίζονταν τις εποχές που οι άνθρωποι ζούσαν και ενεργούσαν ως να μην υπάρχει κρίση, προετοιμάζοντας την επόμενη.   

«Υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν οι τράπεζες από τις πολιτικές μας. Γι αυτό θα ήμαστε προετοιμασμένοι». Ας συνεχίσουμε, όσοι από εμάς εργάζονται, τας εργασίας μας. Ας συνεχίσουν και ένα σωρό νέοι άνθρωποι που παλεύουν με αντιξοότητες και δεν το βάζουν κάτω. Υπάρχει πληθώρα θεωρητικών εις το πλευρό όλων, που αγρυπνά για την προετοιμασία της χώρας μας σε ένα άλλο σύστημα. Δημιουργικής ασάφειας. Πολλώ δε μάλλον, καθώς ως χώρα ανέκαθεν ήμασταν αυτόνομοι και θηριωδώς ανεξάρτητοι. 

Πολλές φορές απορώ με την ψυχραιμία μας. 

Σας μεταφέρω απόσπασμά από συνέντευξη του Νίκου Πορτοκάλογλου: «Το αισιόδοξο κομμάτι του εαυτού μου θέλει να ελπίζει ότι επιτέλους ζούμε την αρχή της ενηλικίωσής μας. Ότι καταλάβαμε δηλαδή ότι το μεγάλο λάθος των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απόλυτη συναίνεση να μην πειραχτεί η ιερή αγελάδα του Δημοσίου. Και το έκαναν σε βάρος του υγιούς τμήματος της κοινωνίας που δουλεύει, ρισκάρει, ιδρώνει, αξιολογείται και εντέλει κράτησε όρθια τη χώρα πληρώνοντας άδικους και δυσβάσταχτους φόρους… Ζήσαμε μια αυταρχική και καφενειακή Αριστερά που ουδεμία σχέση έχει με την προδικτατορική Αριστερά, με την εξορία και τους αγώνες της… Το παραμύθι με την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, μας τελείωσε»

Αγαπητοί μου, αναγνώστες, συνειδησιακά οφείλω μια προσωπική διευκρίνηση αναφορικά με τον ορισμό του Δημοσίου. Δημόσιο για μένα, πρωτογενώς είναι, η ελληνική οικογένεια. Ο τρόπος αρκετών να ανατρέφουν παιδιά, κανακεμένα να μην κοπιάζουν αλλά να εισακούγονται να μιλούν για κόπο. Με αυτή τη διευκρίνηση σας προτρέπω να ξαναδιαβάσετε τα σπουδαία λόγια, εθνικής προετοιμασίας μας, του νεαρού κυρίου Ερικ Μιλτιάδη Εντμαν. Καθώς και κάθε «Ερικ Μιλτιάδη». Πλήθος εξ αυτών στολίζουν, τόσο τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, όσο και τις αρχηγίες των κομμάτων. 

Πολλές φορές απορώ με την ψυχραιμία μας. 

 ΥΓ Οφείλω να τονίσω την εντιμότητα τού να λέγονται αυτά πριν την ψήφο. Καθώς ζήσαμε και το να ξυπνάς με κλειστές τράπεζες.

Πηγή: Protagon.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ένα δάκρυ για τη Νίκη

01 Ιουνίου 2023, 16:59
Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν ...

Στην εποχή του Kασσελάκη - Του Κώστα Γιαννακίδη

18 Σεπτεμβρίου 2023, 17:13
 Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε στη σκηνή του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε ακόμα και την Αχτσιόγλου να ...

Ενα μεγάλο ταμπού της Μεταπολίτευσης έσπασε - Του Αλέξη Παπαχελά

18 Σεπτεμβρίου 2023, 16:56
Ενα από τα μεγάλα ταμπού της Μεταπολίτευσης ήταν ο στρατός. Το τίμημα που πλήρωσαν ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0