Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Φρίκη στην Πάρνηθα: Πετάνε ζωντανά άλογα στον γκρεμό;

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Φιλοζωία | Φρίκη στην Πάρνηθα: Πετάνε ζωντανά άλογα στον γκρεμό;
image

 - Εντοπίστηκαν κουφάρια και σκελετοί [Εικόνες]


Καταγγελία για νεκρά άλογα στην Πάρνηθα κοινοποίησε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο

 

Δείτε φωτογραφίες

Μια καταγγελία για ένα φρικτό γεγονός έγινε στο Facebook, με χρήστη να αναρτά φωτογραφίες από νεκρά άλογα που εντόπισε στην Πάρνηθα.

Με τη σειρά της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κοινοποίησε την καταγγελία προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο, με επιστολή.

Σε αυτήν καταγγέλλει ότι τα άλογα πετιούνται ζωντανά στον γκρεμό ώστε να θανατωθούν, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν και σκελετοί, κάτι που σημαίνει ότι αυτό γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επιστολή της ΠΦΠΟ είναι η ακόλουθη: "Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στην Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη".

 

Πετάνε ζωντανά άλογα στον γκρεμό

Η αρχική καταγγελία στο Facebook αναφέρει:

"ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΨΥΧΩΝ- λίγα χλμ βόρεια της Φυλής- και οι φυλές των βαρβάρων της άγριας δύσης της Αττικής.

Ακόμη ένα περιστατικό "ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων" σε δυσπρόσιτα γκρέμια του βουνού από τα ορκ της περιοχής που τα είχαν στη κατοχή τους.

Το πιθανότερο ειναι οτι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα) αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν στο σημειο, ειναι βαριά ζωα άλλωστε και σίγουρα δεν ειναι βαρελια να κυλισουν τοσο χαμηλα στη σάρα του φαραγγιού.

Τα δύο ζωα άσχημα τραυματισμένα απο τη πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανεβουν ή να κατέβουν αλλα πολυ σύντομα τα εγκαταλειψαν οι δυνάμεις τους και πεθαναν βασανιστικά.

Εκτός αν τα εξαναγκαζουν με βίαιο τρόπο να κατέβουν και ύστερα τους σπάνε τα πόδια ή τα σκοτώνουν αν και το πολύ δύσκολο τερέν δε ευνοεί τόσο αυτή την εκδοχή.

Δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά και τα άψυχα σώματά δε φαίνονται από περαστικούς στο δρόμο. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου.

Μέσα σε λίγες μέρες τα άλογα διαλύονται σε κομμάτια από τα άγρια και αδεσποτα ζώα και σκορπίζουν παντού.

Τα δύο άλογα είναι σίγουρα γνωστά σε κάποιους αλλά κανείς δε μπορεί να ελπίζει να ανοίξουν στόματα ώστε να βρεθούν τα δίποδα σκουπίδια που το έκαναν".

TheToc.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έχασε τη σκυλίτσα του στην Ελλάδα και τη βρήκε στην Σερβία

17 Απριλίου 2024, 23:00
- Η απίστευτη ιστορία της Ράικα   Φωτό: Facebook/Remy Dargere Μια ιστορία βγαλμένη… από ταινία έζησε ένας ...

Νέα Ιωνία: Πέταξε κουτάβια σε κάδο λίγο πριν περάσει απορριμματοφόρο

13 Απριλίου 2024, 20:51
Της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό    Φωτό: Pixabay.com Αποτροπιασμός από τη δράση ...

Βοτανικός: Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή στον 33χρονο που σκότωνε γάτες

17 Ιανουαρίου 2024, 21:17
- Δεν έγινε και κάτι, απλώς τα λέγαμε, είπε στην απολογία του - Του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0