Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Φρίκη στην Πάρνηθα: Πετάνε ζωντανά άλογα στον γκρεμό;

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Φιλοζωία | Φρίκη στην Πάρνηθα: Πετάνε ζωντανά άλογα στον γκρεμό;
image

 - Εντοπίστηκαν κουφάρια και σκελετοί [Εικόνες]


Καταγγελία για νεκρά άλογα στην Πάρνηθα κοινοποίησε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο

 

Δείτε φωτογραφίες

Μια καταγγελία για ένα φρικτό γεγονός έγινε στο Facebook, με χρήστη να αναρτά φωτογραφίες από νεκρά άλογα που εντόπισε στην Πάρνηθα.

Με τη σειρά της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κοινοποίησε την καταγγελία προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο, με επιστολή.

Σε αυτήν καταγγέλλει ότι τα άλογα πετιούνται ζωντανά στον γκρεμό ώστε να θανατωθούν, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν και σκελετοί, κάτι που σημαίνει ότι αυτό γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επιστολή της ΠΦΠΟ είναι η ακόλουθη: "Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στην Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη".

 

Πετάνε ζωντανά άλογα στον γκρεμό

Η αρχική καταγγελία στο Facebook αναφέρει:

"ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΨΥΧΩΝ- λίγα χλμ βόρεια της Φυλής- και οι φυλές των βαρβάρων της άγριας δύσης της Αττικής.

Ακόμη ένα περιστατικό "ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων" σε δυσπρόσιτα γκρέμια του βουνού από τα ορκ της περιοχής που τα είχαν στη κατοχή τους.

Το πιθανότερο ειναι οτι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα) αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν στο σημειο, ειναι βαριά ζωα άλλωστε και σίγουρα δεν ειναι βαρελια να κυλισουν τοσο χαμηλα στη σάρα του φαραγγιού.

Τα δύο ζωα άσχημα τραυματισμένα απο τη πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανεβουν ή να κατέβουν αλλα πολυ σύντομα τα εγκαταλειψαν οι δυνάμεις τους και πεθαναν βασανιστικά.

Εκτός αν τα εξαναγκαζουν με βίαιο τρόπο να κατέβουν και ύστερα τους σπάνε τα πόδια ή τα σκοτώνουν αν και το πολύ δύσκολο τερέν δε ευνοεί τόσο αυτή την εκδοχή.

Δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά και τα άψυχα σώματά δε φαίνονται από περαστικούς στο δρόμο. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου.

Μέσα σε λίγες μέρες τα άλογα διαλύονται σε κομμάτια από τα άγρια και αδεσποτα ζώα και σκορπίζουν παντού.

Τα δύο άλογα είναι σίγουρα γνωστά σε κάποιους αλλά κανείς δε μπορεί να ελπίζει να ανοίξουν στόματα ώστε να βρεθούν τα δίποδα σκουπίδια που το έκαναν".

TheToc.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο να κακοποιεί σκυλί

16 Μαϊου 2023, 15:12
Συνελήφθη ο άντρας που εμφανίζεται σε βίντεο να κακοποιεί σκυλί, σε περιφραγμένο χώρο, στην ...

Φρίκη στην Πάρνηθα: Πετάνε ζωντανά άλογα στον γκρεμό;

15 Μαϊου 2023, 23:40
 - Εντοπίστηκαν κουφάρια και σκελετοί [Εικόνες] Καταγγελία για νεκρά άλογα στην Πάρνηθα κοινοποίησε η Πανελλαδική ...

Αναμένοντας την εισαγγελική παρέμβαση για το άλογο που κακοποιήθηκε στην Τζια

02 Μαϊου 2023, 19:00
Η αργή εξέλιξη της υπόθεσης και η κατάσταση των ιπποειδών στην Ελλάδα. Μιλούν στην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Violet Jessop: Μια απίστευτη ιστορία επιβίωσης!

    Θα ήθελα, φίλοι μου, να μοιραστώ σήμερα μαζί σας την ιστορία μιας γυναίκας, που - όσο απίστευτο κι αν ακούγεται - επέζησε από τρία ναυάγια: του Τιτανικού, του Βρεταννικού και του Ολυμπιακού!   Φωτό: Τιτανικός - By Francis Godolphin Osbourne Stuart, en.wikipedia.org Η Βάιολετ Κόνστανς Τζέσσοπ (1887–1971) ήταν συνοδός σε υπερωκεάνια κρουαζιερόπλοια και εθελόντρια νοσοκόμα στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Έγινε γνωστή γιατί επέζησε του ναυαγίου ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0