Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δημοσκόπηση Metron: 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ - Ραγδαία πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Δημοσκόπηση Metron: 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ - Ραγδαία πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ
image

 Δημοσκόπηση Metron: Στο 30% η ΝΔ - Ραγδαία πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ και μάχη στήθος με στήθος με το ΠΑΣΟΚ

 

Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Στράτος Φαναράς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, απεικονίζεται η κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

 Είναι χαρακτηριστικό ότι το κυβερνών κόμμα στην εκτίμηση ψήφου κινείται στο 40% - πολύ κοντά δηλαδή στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών παρά τις κρίσεις που αντιμετώπισε στην αρχή της δεύτερης κυβερνητικής θητείας.

 Αντιθέτως, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει ακόμη δείγματα ανάταξης του κόμματος, τουναντίον χάνει. Στην εκτίμηση ψήφου κινείται στο 15,2% ενώ ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είναι εξαιρετικά χαμηλά στις δημοτικότητες, καθώς πλασάρεται στην 6η θέση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. Επιπλέον η κοινή γνώμη αξιολογεί με συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 85% αρνητικά την άσκηση αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και 72% αρνητικά τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη.

 

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% διατηρώντας διαφορά 18 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 12%, ενώ το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10,6% και το ΚΚΕ με 8,1%.

 

Εκτίμηση ψήφου

 Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ με το δεύτερο κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις 22,8 μονάδες. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 38% (από 40,6% στην προηγούμενη μέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 15,2% (από 17,8%) ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο αν και «τσιμπάει» ποσοστά, κινούμενο στο 13,4% (από 11,8%). Ακολουθούν το ΚΚΕ σημαντικά ανεβασμένο με 10,25 (από 7,7%), η Ελληνική Λύση (6,9% από 4,4%) η ΝΙΚΗ (3,2%) η Πλεύση (3,7%) και το ΜέΡΑ 25 που δείχνει να μπαίνει στη Βουλή  3,5%. Αντιθέτως, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι Σπαρτιάτες που πέφτουν στο 2,7%.

 

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

 Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την έκπληξη κάνει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος πέρασε πρώτη φορά στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες και 45% αρνητικές. Στη δεύτερη θέση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 44% θετικές και 54% αρνητικές. Ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης (40% θετικές - 53% αρνητικές) ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης είναι στην 6η θέση με 65% αρνητικές και 25% θετικές γνώμες.

 

Συσπειρώσεις-μετακινήσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα ως προς τις συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων. Η ΝΔ διατηρεί υψηλότατο βαθμό συσπείρωσης στο 84,2%, όπως και το ΠΑΣΟΚ με 81,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 64,7% με διαρροές προς ΚΚΕ (7,8%) και ΠΑΣΟΚ (6,5%).

 

Αξιολόγηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

 Το 59% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση ενώ το 36% την αξιολογεί θετικά. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι το 85% αξιολογεί αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι μόλις 9% που αξιολογεί θετικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Αξιολόγηση Στ. Κασσελάκη

 Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 7 στους 10 (ποσοστό 72%) αξιολογούν αρνητικά την άσκηση αντιπολίτευσης από τον Στ. Κασσελάκη έναντι 16% που την κρίνει θετικά (λίγο πάνω από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Real.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0