Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι 4 σταθμοί του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο: Τι αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Οι 4 σταθμοί του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο: Τι αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή
image

Στην επανεκκίνηση του κόμματος, τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο, αλλά και τις εσωκομματικές εξελίξεις με τις αποχωρήσεις μελών, αναφέρεται η πολυσέλιδη απόφαση

 

2' 22" χρόνος ανάγνωσης

 

Στην επανεκκίνηση του κόμματος, τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο, αλλά και τις εσωκομματικές εξελίξεις με τις αποχωρήσεις μελών, αναφέρεται η πολυσέλιδη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την «επεισοδιακή» της συνεδρίαση, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, στο χρονοδιάγραμμα για τις κεντρικές κομματικές διεργασίες που θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του «μεγάλου και ενωτικού συνεδρίου ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης», προτείνονται ως ενδιάμεσοι σταθμοί, η πραγματοποίηση ειδικών θεματικών συνεδρίων αλλά και δύο ακόμα συγκλήσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, προτείνεται η εκκίνηση περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων καθώς και θεματικών προσυνεδρίων στις 18 Νοεμβρίου, αλλά και νέα σύγκληση της Κ.Ε. στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, για τον ορισμό της επιτροπής θέσεων του συνεδρίου και ορισμού ΚΟΕΣ.

Στη συνέχεια, προτείνεται η ολοκλήρωση των περιφερειακών και θεματικών συνεδρίων μέχρι τις 12 Ιανουαρίου και τελική σύγκληση της Κ.Ε. στις 13 και 14 Ιανουαρίου, για την έγκριση των κειμένων και έναρξη προσυνεδριακού διαλόγου.

Σημειώνεται πως η διεξαγωγή του συνεδρίου τοποθετείται το τριήμερο 23-24-25 Φεβρουαρίου.

 

«Να συζητήσουμε ανοιχτά και δημοκρατικά, χωρίς ανταλλαγή ύβρεων»

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι «οφείλουμε να συζητήσουμε ανοιχτά και δημοκρατικά στον δρόμο προς το συνέδριο. Και αυτή η συζήτηση να είναι ειλικρινής, ουσιαστική, ολοκληρωμένη και, κυρίως, πολιτική. Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να ξεκινά ούτε να καταλήγει σε ανταλλαγή ύβρεων στα κοινωνικά δίκτυα ή σε απαράδεκτες κατηγορίες στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να συζητήσουν για το πολιτικό σχέδιο και την στρατηγική του κόμματος, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ίδιο το κόμμα μας απέναντι σε φαινόμενα που απαξιώνουν τη συλλογική μας προσπάθεια και διαλύουν την ενότητα του κόμματος».

 

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αριστείδης Μπαλτάς

«Οι αποχωρούντες είναι σε αντίθεση με την προοπτική μιας κυβερνώσας αριστεράς»

Επιπλέον αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η εκτόξευση, από σειρά στελεχών μας, και μάλιστα από τηλεοράσεως, ασύστολων ψευδών, συκοφαντιών, κατηγοριών περί δήθεν “άλωσης” του κόμματος από επιχειρηματικά συμφέροντα και τη διαπλοκή, η λάσπη ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος είναι “φυτευτός” από συμφέροντα, αλλά και η άρνηση αποδοχής του αδιαμφισβήτητου αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών και της ανάδειξης του Στέφανου Κασσελάκη, είναι φαινόμενα απολύτως καταδικαστέα και οι συμπεριφορές αυτές δεν συνάδουν με συμπεριφορές μελών συντεταγμένου κόμματος. Πλήττουν την εικόνα και την αξιοπιστία του κόμματος, δημιουργούν ένα κλίμα απογοήτευσης και αποστροφής στα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενώ είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της κοινωνίας». 

Τονίζεται ότι «όσοι και όσες εκτοξεύουν τέτοιες προσωπικές ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα» και πως «οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται μόνον από την Επιτροπή Δεοντολογίας».

Σε σχέση με την αποχώρηση μελών της Κ.Ε. από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρεται ότι «είναι μακριά από τις ανάγκες και τις προσδοκίες του δημοκρατικού αριστερού και προοδευτικού κόσμου. Είναι σε αντίθεση με την προοπτική μιας ισχυρής κυβερνώσας αριστεράς η οποία θα σταθεί επάξια απέναντι στην αυταρχική και αντιλαϊκή δεξιά της ΝΔ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Απεβίωσε ο συγγραφέας του «Ζ» Βασίλης Βασιλικός

30 Νοεμβρίου 2023, 15:58
Σε ηλικία 89 ετών     Πέθανε ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. ...

Επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

30 Νοεμβρίου 2023, 14:47
 – Όλη η χώρα μια περιφέρεια με σταυρό Η επιστολική ψήφος «θα ισχύει για όποιον ...

Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Εκφράζω την ενόχλησή μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός

28 Νοεμβρίου 2023, 02:28
Του Ισαάκ Καρυπίδη «Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0