Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
image

  Η πλήρης διαφωνία του με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία δεν του επιτρέπει να παραμείνει

 

 

Συνεχίζονται οι πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε κρισιακή κατάσταση, ακόμη και μετά τη διάσπαση.

Οι νέοι τριγμοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχονται με την παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη από την Κεντρική Επιτροπή.

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς γνωστοποίησε την απόφασή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖA, Στέφανο Κασσελάκη, και τη γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγγκου, με ανοιχτή επιστολή στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν εκεί.

Όπως έγραψε, η πλήρης διαφωνία του με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία δεν του επιτρέπει να παραμείνει στην ΚΕ όσο διαρκεί η υφιστάμενη κατάσταση. Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο κόμμα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται «για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και απευθύνθηκε στους αναφερόμενους με συντροφικό ύφος.

 

Η επιστολή Δραγασάκη

Προς

Ράνια Σβίγγου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση

Στέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

 

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

 «…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

 Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

 Με συντροφικούς χαιρετισμούς

 Γιάννης Δραγασάκης

 

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίσης κείμενο συμβολής στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος, στο οποίο εκθέτει την πολιτική του θέση για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την Αριστερά ευρύτερα στον δεδομένο κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό. Κάνει μια αποτίμηση της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια και παραθέτει, μεταξύ άλλων, προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, που έχει κατ' αρχήν προγραμματικά αίτια.

Εφημερίδα των Συντακτών

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

16 Απριλίου 2024, 19:09
- Χωρίς μετρό και Ηλεκτρικό θα μείνει η Αττική - Στάση εργασίας στα ταξί, ...

Πασαλιμάνι: Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτίριο

16 Απριλίου 2024, 17:53
 - Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας - Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής ...

Ευρωεκλογές 2024 – Μπελέρης: Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού

15 Απριλίου 2024, 20:09
Ευρωεκλογές 2024 – Φρέντι Μπελέρης: Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0