Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Αντιεξουσιαστές οι «βασικοί ύποπτοι»

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Αντιεξουσιαστές οι «βασικοί ύποπτοι»
image

- Τι δείχνουν τα στοιχεία

- Πρόκειται για ομάδα αντιεξουσιαστών που θέλει να αναβαθμίσει τη δράση της, εκτιμά η αστυνομία

- Πολλά και μεγάλα ερωτήματα για την προμήθεια του εκρηκτικού C4 και για τις κάμερες περιμετρικά της έδρας των ΜΑΤ, που δεν κατέγραψαν τους δράστες


Το προφίλ των «βασικών υπόπτων» που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην περίμετρο της έδρας των ΜΑΤ, στο Γουδί, προσπαθεί να σκιαγραφήσει η αστυνομία, συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία που μπορεί, από και προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στόχο έχουν να αναβαθμίσουν τη δράση τους.

Οι ίδιες πηγές,  εικάζουν πως η επιλογή του στόχου, αλλά και του χρόνου, έγινε για προφανείς λόγους, αλλά και συμβολικούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι δράστες θέλουν να πλήξουν της εγκαταστάσεις μιας ειδικής ομάδας καταστολής, όπως είναι αυτή της Μονάδας αποκατάστασης τάξης, στέλνοντας ένα δυναμικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής ευελπιστούν οι επίδοξοι τρομοκράτες να έχουν υποπέσει σε λάθη και παραλείψεις και να έχουν αφήσει στοιχεία που να οδηγήσουν, αρχικά στην ταυτοποίησή τους και ακολούθως στη σύλληψή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς το σενάριο τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε άλλο σημείο, είναι πιθανό.

Το σοβαρό στοιχείο που έχει προβληματίσει έντονα την αστυνομία, αφορά το εκρηκτικό υλικό C4 που βρέθηκε στη βόμβα. Το συγκεκριμένο υλικό διαθέτει μόνο ο στρατός, γεγονός που «γεννά» περισσότερα ερωτήματα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να το προμηθευτεί κανείς.

Επίσης, η τοποθέτηση της βόμβας σε τάπερ, παραπέμπει στη δράση της 17 Νοέμβρη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αστυνομία εξετάζει τη μεθοδολογία στις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και στην Ευελπίδων. Στόχος είναι να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ομοιότητες και αν συνδεόνται, με οποιονδήποτε τρόπο.

Τι στοιχεία υπάρχουν μέχρι στιγμής; Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες περιμετρικά της έδρας των ΜΑΤ στο Γουδί υπάρχουν, όμως το οπτικό υλικό δεν έχει καταγραφεί σε καμία συσκευή, ενώ δεν υπάρχουν και μαρτυρίες.

Από τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα ότι η έρευνα θα εξελιχθεί από τη διασταύρωση των στοιχείων και της μεθοδολογίας, αλλά και από στοιχεία που θα δώσει το εγκληματολογικό, μετά την εξέταση του μηχανισμού για DNA και αποτυπώματα.

Πηγή: skai.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

16 Απριλίου 2024, 19:09
- Χωρίς μετρό και Ηλεκτρικό θα μείνει η Αττική - Στάση εργασίας στα ταξί, ...

Πασαλιμάνι: Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτίριο

16 Απριλίου 2024, 17:53
 - Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας - Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής ...

Ευρωεκλογές 2024 – Μπελέρης: Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού

15 Απριλίου 2024, 20:09
Ευρωεκλογές 2024 – Φρέντι Μπελέρης: Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0