Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Αρχική | Υγεία | Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς
image

 Ηλεία

 

Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί τα φάρμακά της έναντι αμοιβής.


Μανώλης Ασαριώτης

Κύκλωμα με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις και παράνομες συνταγογραφήσεις στην Ηλεία ξεσκέπασαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, τα οποία συνέλαβαν έναν 52χρονο γιατρό, έναν υπήκοο Μπαγκλαντές και δύο ιατρικούς επισκέπτες.

Η έρευνα των ”Αδιάφθορων” ξεκίνησε -σύμφωνα με τη δικογραφία- από μία καταγγελία σε βάρος του γιατρού Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με την οποία έναντι αμοιβής εξέδιδε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν εκείνοι νόμιμη άδεια παραμονής.

Οι Αστυνομικοί έθεσαν υπό παρακολούθηση τις κινήσεις του 52χρονου γενικού ιατρού και διαπίστωσαν όχι μόνο ότι είχε συμφωνήσει με έναν 55χρονο από το Μπαγκλαντές να δίνει σε αλλοδαπούς, κυρίως ομοεθνείς του, τις βεβαιώσεις έναντι 20 - 50 ευρώ, αλλά και ότι είχε συνάψει συμφωνία με ”ιατρικούς επισκέπτες” συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί τα φάρμακά της, και πάλι έναντι αμοιβής ή άλλων αθέμιτων ανταλλαγμάτων.

Το πρωί της Πέμπτης ”Αδιάφθοροι” πήγαν στο Κέντρο Υγείας, την ώρα που ο 52χρονος είχε εφημερία και, ενώ αρχικά οι δύο ”ιατρικοί επισκέπτες” φοβήθηκαν βλέποντάς τους, μίλησαν τηλεφωνικά και επέστρεψαν για να του παραδώσουν τα συμφωνηθέντα χρήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά τρεις λευκοί φάκελοι, οι οποίοι περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.020 ευρώ, σε διάφορα χαρτονομίσματα, με τον έναν εξ’ αυτών να περιέχει το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, εξωτερικά του οποίου αναγραφόταν το ονοματεπώνυμο του γιατρού σε αναγραμματισμό.

Τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησαν έρευνες σε ταξιδιωτικά γραφεία, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Πάτρα, όπου διαπίστωσαν την πίστωση χρηματικού ποσού ύψους 8.200 ευρώ, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, στο όνομα του ιατρού, το οποίο είχε δαπανήσει τόσο σε ταξίδια εξωτερικού όσο και εσωτερικού.

Συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία, μάλιστα, είχε δώσει ρητή οδηγία προς το ταξιδιωτικό πρακτορείο, με το οποίο συνεργαζόταν, να μην αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρείας κατά την έκδοση των τιμολογίων, που αποπλήρωνε η ίδια για λογαριασμό του γιατρού.

Κατά την απολογία του ο γιατρός, παραδέχθηκε τα εις βάρος του καταγγελλόμενα και πρόσθεσε ότι έχει προβεί συνολικά, κατά το έτος 2022 και έως τον Οκτώβριο του έτους 2023, στην έκδοση τουλάχιστον τριακοσίων ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων, σε συνεργασία με τον 55χρονο από το Μπαγκλαντές, ενώ δήλωσε ότι εισέπραττε σε μηνιαία βάση το χρηματικό ποσό των 1.000-1.500 ευρώ, από την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων συγκεκριμένων εταιρειών.

Huffington Post

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0