Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θεωρείο: Επικοινωνία Ιερωνύμου – Σακελλαροπούλου - Του Σταύρου Παπαντωνίου

Αρχική | Απόψεις | Θεωρείο: Επικοινωνία Ιερωνύμου – Σακελλαροπούλου - Του Σταύρου Παπαντωνίου
image

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση έγινε σε «καλό κλίμα», με τον Αρχιεπίσκοπο να ενημερώνει την πρώτη πολίτη της χώρας επισήμως ότι δεν θα παραστεί στο καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της εορτής της Ορθοδοξίας.

 

Μαστίγιο και καρότο

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις φήμες που τον θέλουν να μην κάνει εκείνος τη δοξολογία στη Μητρόπολη την 25η Μαρτίου. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τονίζει πως δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό κάτι τέτοιο, καθώς η «εθνική εορτή ενώνει και δεν διχάζει». Οσον αφορά τους πολιτικούς, υπενθυμίζεται πως τις προσκλήσεις στέλνει η Περιφέρεια Αττικής και όχι η Εκκλησία, που σημαίνει πως θα σταλούν κανονικά και θα υπάρχουν επίσημοι. Το γεγονός πάντως ότι η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί στη Μονή Πετράκη, όπου δεν υπάρχει πρωτόκολλο για επισήμους, δείχνει πως ο Αρχιεπίσκοπος θέλει από τη μία να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και από την άλλη να κρατήσει τις ισορροπίες την 25η Μαρτίου.

 

Διπλή ανάγνωση

Από τον Σεπτέμβριο του 2023 η στήλη είχε γράψει το σενάριο της πιθανής καθόδου του κ. Κασσελάκη στις ευρωεκλογές. Με δεδομένο ότι η είσοδός του στη Βουλή μέσω παραιτήσεων δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες, το σενάριο καθόδου του κ. Κασσελάκη στις επικείμενες ευρωεκλογές έχει επανέλθει. Οσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη λένε πως η κάθοδος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ίδιο το κόμμα σε μια δύσκολη στιγμή έπειτα από διάσπαση. Λησμονούν όμως μια άλλη παράμετρο: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές, το αποτέλεσμα θα το χρεωθεί ακόμη περισσότερο ο πρόεδρός του ως μέλος του ψηφοδελτίου.

 

«Αγκάθι»

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ ξεκίνησε με αναφορές στα φαινόμενα βίας και ανομίας που συνεχίζουν να είναι καθημερινά. Οχι τυχαία. Αμέσως μετά τα θέματα ακρίβειας που αποτελούν σταθερά το Νο 1 πρόβλημα για τους πολίτες, ακολουθούν τα θέματα ασφάλειας. Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι πως πλέον τα φαινόμενα αυτά «έχουν πάει σε άλλη πίστα», όπως έλεγε κυβερνητική πηγή, καθώς είναι πιο άγρια και διαφορετικής φύσεως από παλαιότερα, καθώς εξαπλώνονται και σε ανηλίκους. Πρόκειται δηλαδή πλέον για κοινωνικό φαινόμενο και όχι για θέμα που αντιμετωπίζεται με καταστολή. Και αυτό το κάνει πιο δύσκολο.

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0