Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αγγλία: Σχεδόν 14.000 ασθενείς πέθαναν στα επείγοντα νοσοκομείων περιμένοντας ένα κρεβάτι

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Αγγλία: Σχεδόν 14.000 ασθενείς πέθαναν στα επείγοντα νοσοκομείων περιμένοντας ένα κρεβάτι
image

-Η πολύωρη καθυστέρηση σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα των περιστατικών, οδήγησαν στον θάνατο 13.919 ασθενείς, με 268 σε εβδομαδιαία βάση

–Τι δείχνει η μελέτη του Βασιλικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής


Φωτό: Pixabay.com

Στοιχεία που σοκάρουν φέρνει στη δημοσιότητα έρευνα για τους θανάτους ασθενών στα επείγοντα των νοσοκομείων της Αγγλίας. Όπως αποκαλύπτεται, συνολικά 14.000 άνθρωποι πέθαναν πέρυσι στα επείγοντα, οι οποίοι αναγκάζονταν να περιμένουν έως και 12 ώρες, για να βρουν κρεβάτι και να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Ατελείωτες καθυστερήσεις και άσκοποι θάνατοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας μελέτης του Βασιλικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής (RCEM), που στηρίζονται σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε για τους αλλεπάλληλους και «ανεξήγητους» θανάτους ασθενών στην Αγγλία, διαπιστώθηκε ότι 268 άνθρωποι κατά μέσο όρο πέθαιναν κάθε εβδομάδα το 2023 εξαιτίας της υπερβολικής αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Με βάση τη μελέτη του RCEM, ο κίνδυνος θανάτου αυξανόταν μετά από πέντε ώρες παραμονής στα επείγοντα -δεδομένου ότι επρόκειτο για περιστατικά που έχρηζαν άμεσης περίθαλψης- και χειροτέρευε με μεγαλύτερους χρόνους αναμονής, διαπίστωσε η μελέτη. Το 65% των ασθενών που παρέμεναν εκεί για 12 ή περισσότερες ώρες, στην πραγματικότητα περίμενε για νοσοκομειακό κρεβάτι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) της Αγγλίας, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ασθενείς περίμεναν 12 ώρες ή περισσότερες σε μεγάλα τμήματα έκτακτης ανάγκης το 2023, με πάνω από τα 2/3 εξ αυτών να περιμένουν για ένα νοσοκομειακό κρεβάτι.

 

Θάνατοι -σχεδόν- ισάριθμοι με την εποχή της Covid-19

Πιο συγκεκριμένα, οι άσκοποι θάνατοι των ασθενών ανήλθαν σε συνολικά 13.919 κατά τη διάρκεια του 2023, ή 268 εβδομαδιαίως. Σημειώθηκε, μάλιστα, ότι ο αρθμός των εβδομαδιαίων θανάτων το 2023 ήταν μειωμένος μόλις κατά 17 άτομα, συγκριτικά με τα στοιχεία του 2022, όταν ένα «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού κατέκλυζαν το NHS.

Ο Δρ. Adrian Boyle, πρόεδρος του RCEM, δήλωσε: «Οι υπερβολικά μεγάλες αναμονές συνεχίζουν να θέτουν τους ασθενείς σε κίνδυνο σοβαρής βλάβης. Μικρές βελτιώσεις στην τυπική απόδοση τεσσάρων ωρών πρόσβασης δεν έχουν νόημα, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μένουν περισσότερες από 12 ώρες. Η προσπάθεια και τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που το κακό είναι μεγαλύτερο».

Το σχέδιο αποκατάστασης του NHS έθεσε ως στόχο τον Μάρτιο του 2024, την εισαγωγή, μεταφορά και εξαγωγή ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών εντός της προθεσμίας 4 ωρών. Τελικά, κατάφεραν να εξυπηρετήσουν εντός αυτού του χρονικού ορίου το 70,9%.

ΤΑ ΝΕΑ 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για ισχυρή δράση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

05 Ιουνίου 2024, 13:17
Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθήσουμε με σταυρωμένα ...

«Καμπάνα» 260 εκατ. δολαρίων σε Johnson & Johnson για το ταλκ που προκάλεσε καρκίνο

04 Ιουνίου 2024, 15:08
«Καμπάνα» 260 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει ο αμερικανικός όμιλος φαρμακευτικών και καταναλωτικών αγαθών Johnson ...

Νετανιάχου: «Ναι» σε κατάπαυση πυρός με αντάλλαγμα τους ομήρους

03 Ιουνίου 2024, 18:10
  - «Όχι» στον τερματισμό του πολέμου     Θετικός σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός με ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0