Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Προσελήφθη ο Ιταλός που θα σώσει την ελληνική Οικονομία

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Προσελήφθη ο Ιταλός που θα σώσει την ελληνική Οικονομία

 

- Επιβεβαιώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου η πρόσληψη του Τομάζο Σκιόπα στην θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού επι θεμάτων οικονομίας
- Ποιός είναι και ποιοί δεν βλέπουν τον "διορισμό" του με καλό μάτι!


 

Ρίγη έχει προκαλέσει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η πρόσληψη του Τομάζο Σκιόπα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως σύμβουλος του κ. Παπανδρέου για θέματα οικονομίας. Κι αυτό γιατί θεωρείται πλέον ως "καπέλωμα" του οικονομικού επιτελείου και του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ως φαίνεται δεν έχει τις απαραίτητες γνωριμίες για να επαναφέρει με ομαλό τρόπο την Ελλάδα στις αγορές.


Η πρόσληψή του επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι από το Μέγαρο Μαξίμου.  

Εκτιμάται λοιπόν ότι είναι το πρόσωπο με τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να επανενώσει το δίκτυο των οικονομικών διαδρομών που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα προκειμένου να κινηθεί ξανά με αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές. 

Ο κ. Σκιόπα είναι ιταλός, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες του ευρώ- και συνεργάστηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως πρόεδρος μιας από τις κορυφαίες επιτροπές του. 

Η κυβέρνηση αυτό που αναζητά είναι έναν ξένο σύμβουλο προκειμένου να μας βοηθήσει στην ομαλή επάνοδό μας στις αγορές. 

Ο κ. Σκιόπα βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και είχε επαφές με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. 
Η επιλογή του θεωρείται αποτέλεσμα πολύμηνων παρασκηνιακών διεργασιών που εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στην Ουάσιγκτον όπου εδρεύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Ο κ. Σκιόπα έχει και προσωπική γνωριμία με τον κ. Γ. Παπανδρέου με τον οποίο συναντήθηκε πριν από 2 μήνες και οι απόψεις του για την ευρωζώνη και το ευρώ συμπίπτουν σε πολλά σημεία με αυτές που έχει εκφράσει σε δημόσιες τοποθετήσεις του ο έλληνας πρωθυπουργός. 

Παραδείγματος χάρη, έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας μιας οικονομικής κυβέρνησης στην ΕΕ και θεωρεί ότι οι αγορές έβαλαν στο στόχαστρό τους την Ευρωπαϊκή Ενωση επειδή αποτελεί μία ατελή ένωση, υπό την έννοια ότι δίνει την εντύπωση ότι το μοντέλο λειτουργίας της δεν είναι βιώσιμο. 

«Οι αγορές στοιχηματίζουν πάντα στο χειρότερο σενάριο, την αποσύνθεση. Στην περίπτωση της Ευρώπης αυτό είναι λάθος», υποστηρίζει. Ο κ. Σκιόπα υπήρξε σύμμαχος της Ελλάδας το διάστημα που η χώρα βαλλόταν σχεδόν από παντού επιμένοντας ότι ήταν πιθανότερη μια θετική εξέλιξη στην πορεία της χώρας ιδίως έπειτα από τη δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

 

NewsIt

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ενδοοικογενειακή βία: «Safe houses» σε όλη την επικράτεια - H πλατφόρμα για τα θύματα

12 Απριλίου 2024, 17:02
 – Πώς θα λειτουργούν     Φωτό: Pixabay.com Με ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε διευκρινήσεις για τα ...

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...

Γλυφάδα: Άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε

12 Απριλίου 2024, 19:34
 Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από ...


Σχολιάστε το άρθρο:Αντώνης Δεσύλλας την 03 Αυγούστου 2010, 20:53
Σχόλιο από Αντώνης Δεσύλλας
Εξαιρετικά ενδιαφέρον για ένα θέμα που μας απασχολεί σε εικοσιτετράωρη βάση.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0