Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κρίση και κρίσεις - του Παύλου Καρκανίδα (Αυστραλία)

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Κρίση και κρίσεις - του Παύλου Καρκανίδα (Αυστραλία)


Τα δύο κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ & Συνασπισμός), συμπεριφέρονται με οξύτητα , και με καταστροφικό και επαναστατικό τρόπο μέσα και έξω από τη βουλή, με λόγια και με έργα. Οι συνδικαλιστές, με εντολοδόχους αυτών των κομμάτων, βάζουν λουκέτο στα πρατήρια βενζίνης, στα βυτιοφόρα καυσίμων, στα φορτηγά μεταφορών εμπορευμάτων, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στις αστικές συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία, στις εφορίες, στα τελωνεία.

Ακόμη οι εργατοπατέρες, αφιλότιμοι, αδιάφοροι και αναίσθητοι για την απελπισία και ταλαιπωρία των τουριστών που ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα και που αδημονούν να επισκεφθούν και να θαυμάσουν τον ιερό βράχο με τον Παρθενώνα, τους το απαγορεύουν, βάζοντας με ασέβεια λουκέτο, αλίμονο…και στην… ΑΚΡΟΠΟΛΗ, λες και να είναι ιδιοκτησία τους. Σειρά για λουκέτο έχει τώρα και το μουσείο της Ακρόπολης, για να ρεζιλευόμαστε στο αποκορύφωμα, και στη νιοστή, συνεχώς και διεθνώς. Με άλλα λόγια βάζουν λουκέτο σε όλη την Ελλάδα. Κτυπώντας και ζημιώνοντας ποιόν; τι; Μα την οικονομία και την υπόληψη της Ελλάδας, πάνω σε πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, η οποία έχει και δυσμενή αντίκτυπο στη δύσκολη οικονομική κατάσταση κάθε εργαζόμενου και μη.

Τα λουκέτα παρατείνουν και χειροτερεύουν την οικονομικοκοινωνική κρίση των εργαζόμενων, των ανέργων και όλων των Ελλήνων γενικώς.

Τρελοκομείο τα λουκέτα και οι καταλήψεις. Τι να πει κανείς για τις φοροδιαφυγές και τις φοροκλοπές; Τι να πει κανείς για τις πολλαπλές εκ προθέσεως πυρκαγιές; Όλα αυτά τα συσσωρευμένα δεινά, και τόσα άλλα που δεν κατονόμασα, ζημιώνουν την Ελλάδα οικονομικά, και ηθικά, διότι την παρουσιάζουν διεθνώς ως ακατάλληλη χώρα για Τουρισμό και για Επενδύσεις.

Κατηγορώντας η αριστερά την κυβέρνηση πάντοτε και για όλα, υποθέτει ότι έτσι συντάσσεται με τον λαό και επομένως ο λαός θα συνταχθεί με αυτή. Όμως τα μικρά ποσοστά ψήφων πού παίρνουν στις εκάστοτε εκλογές, τα δύο αυτά κόμματα της αριστεράς, αποδεικνύουν ότι δεν πείθουν. Το καταλαβαίνουν λοιπόν ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν κυβέρνηση και το παλεύουν όπως-όπως, μόνο και μόνο για να κρατούν τα αναγκαία ποσοστά ψήφων που θα τους βάζουν μέσα στη βουλή ως αντιπολίτευση.

Όμως, "Τα λόγια και τα έργα της αριστεράς είναι ο καθρέπτης της πολιτικής τους σκέψης." Και ο καθρέπτης αποδεικνύει ότι η πολιτική τους σκέψη και πράξη ως αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν είναι ωφέλιμη, αλλά αλίμονο, είναι και βλαπτική για την Ελλάδα, επομένως βλαπτική και για το λαό. Άρα ο λαός πρέπει να τους δίνει όλο και λιγότερους ψήφους, μέχρι που να μη παίρνουν τα αναγκαία ποσοστά εισόδου στη Βουλή, και να μείνουν έξω από αυτήν. Η αποπομπή τους από τη Βουλή , θα βοηθήσει κατά ένα μέρος, να βγει η Ελλάδα από τη πολιτική, την ηθική τη κοινωνική και την οικονομική κρίση. Και ας φαίνεται σε μερικούς και κυρίως στους οπαδούς αυτών των κομμάτων η ιδέα αυτή, ως άδικη, ως παράλογη, ή, ως οξύμωρο σχήμα.

Και λίγες συμβουλές (εάν μού επιτρέπεται ο όρος), για το κυβερνών κόμμα και την αντιπολίτευση.

Να μιλάτε λιγότερο για τη κρίση και να δουλεύετε περισσότερο για να την ξεπεράσουμε.

Φυτέψτε στις ψυχές των Ελλήνων την ελπίδα και τη σιγουριά, και όχι την απελπισία και την αβεβαιότητα.

Δώστε στον ελληνικό λαό χρονοδιάγραμμα: (α) Πότε θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. (β) Πότε θα αποτινάξουμε τον ζυγό της τρόικας και (γ) Πότε ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος, ή, μη, θα έχει ικανό εισόδημα για να καλύπτει αξιοπρεπώς τις οικονομικές του ανάγκες.

“Τα εν οίκω, μη εν δήμω.” Μη μιλάτε σε διεθνή δημόσια συζήτηση (forum), για την Ελληνική οικονομικοκοινωνική, τη πολιτική και ηθική κρίση, ούτε και για τα αίτια που την προκάλεσαν. Διότι αφενός αυτό-δυσφημίζετε την Ελλάδα, και αυτό-υποτιμάτε την υπόληψή της και την αξιοπιστία της.

Αφετέρου διότι προσφέρετε άρτο και βούτυρο στους χορτάτους αλλά και πάντα πειναλέους τοκογλύφους. Άκουσαν οι βδέλλες δανειστές σας από τα χείλη σας ότι η Ελλάδα είναι ο τιτανικός. Έμαθαν από σας ότι ζητάτε σωσίβια και πως ήσασταν αποφασισμένοι να πληρώσετε όσο-όσο για να μη πνιγείτε. Έτσι αυτοί σας έστειλαν σωσίβια (δάνειο) με ψηλό τόκο αποπληρωμής του κόστους, (κεφαλαίου). Επί πλέον αυτοί τώρα κυβερνάνε οικονομικοτεχνικά την Ελλάδα και εσείς είσαστε η εκτελεστική εξουσία.

Δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε λογικό, ούτε πραγματικό, να ρίχνετε σχεδόν όλα τα βάρη για αυτή τη κρίση σχεδόν αποκλειστικά στη προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Διότι αφενός θα θεωρηθεί ότι το κάνετε αυτό, με σκοπό να προσελκύσετε νέους ψηφοφόρους, δηλαδή για μικροκομματικά οφέλη και συμφέροντα.

Αφετέρου αυτή η κατηγορία για τη Ν.Δ. θα έχει την αναμενόμενη αντίδρασή της, που με τη σειρά της θα προσπαθήσει να αντικατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ για τη κρίση και τα λάθη που την επέτειναν. Επομένως οι αλληλοκατηγορίες των κομμάτων πρέπει να μην είναι κανόνας και δεδομένες, αλλά να αποφεύγονται κατά το δυνατόν, για να μη διαφθείρεται και να μη διασύρεται ή ηθική υπόσταση του πολιτικού βίου και του Δημοκρατικού πολιτειακού συστήματος.

Η Δημοκρατία να αρχίζει από το κοινοβούλιο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η κυβέρνηση οφείλουν να τηρούν τις αρχές του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Εάν παραβιάζουν τις αρχές αυτές, χάριν των στενών και κακώς εννοουμένων κομματικών συμφερόντων, τότε αλλοιώνουν τη Δημοκρατία.

Με άλλα λόγια τα κόμματα, δεν πρέπει να πολεμάνε δικαίως, ή, αδίκως τη κυβέρνηση με σκοπό να την ανατρέψουν με κάθε τρόπο και να πάρουν τη θέση της. Αλλά..! Πρέπει να βοηθάνε και να συντάσσονται με τη κυβέρνηση όταν κρίνουν ότι είναι λογικές, δίκαιες και ωφέλιμες για τον τόπο, κάποιες αποφάσεις της. Από την άλλη μεριά η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να συντάσσεται με την αντιπολίτευση, όταν κρίνει ότι οι αντιπροτάσεις της είναι λογικές, δίκαιες και ωφέλιμες για τον λαό και για την Ελλάδα. Έτσι η Δημοκρατία θα εφαρμόζεται από το κοινοβούλιο, προς όφελος αυτής ταύτης της Δημοκρατίας, και προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών.

Τα σκάνδαλα της διαφθοράς.

Τα σκάνδαλα της διαφθοράς των πολιτικών του παρελθόντος δεν πρόκειται καθώς φαίνεται να εξιχνιαστούν, να εξακριβωθούν, και να τιμωρηθούν οι διαπράξαντες την διαφθορά. Η διαδικασία να αποκαλυφθούν οι ένοχοι στο παρελθόν και εκ των υστέρων να τιμωρηθούν, είναι σήριαλ με αρχή χωρίς τέλος, και μάλλον θα αποτύχει, ή, η κάθαρση θα είναι ελλιπής. Εξάλλου οι αλληλοκατηγορίες ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. στη διερεύνηση της διαφθοράς και η εξ αυτής φαγωμάρα και η διχόνοια, είναι δυσφημιστικά, υποτιμητικά, και βλαπτικά για το ελληνικό κοινοβούλιο, και αρνητικά για την λύση της ηθικής, της πολιτικής, της κοινωνικής και της οικονομικής κρίσης, και εμπόδια για την απελευθέρωση από τον οικονομικό-τοκογλυφικό στρατό κατοχής με κουστούμια και γραβάτες.

Για την από εδώ και πέρα αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς. Πρέπει να αλλάξουν κάποια άρθρα του συντάγματος, για τη διαφάνεια, πρόληψη, περιστολή, καταστολή, αποκάλυψη, αποδοκιμασία και την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της διαφθοράς. Πέραν της αλλαγής των άρθρων του συντάγματος, πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία όλων μας, πολιτών και πολιτευόμενων, για τη βαρύτητα της εγκληματικής πράξης της διαφθοράς. Οι δε ποινές για τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και την παντός είδους παρανομία, να είναι αυστηρές και να εφαρμόζονται προς όλους, ανεξαρτήτως αξιώματος και καταγωγής. Έτσι ώστε στο μέλλον να περιορίζεται η διαφθορά στο ελάχιστον, ακόμη και να απαλειφθεί.

Μια δικαιότερη Ελλάδα

Μια Ελλάδα δίκαιη με ισότητα και ευημερία για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Μια Ελλάδα που τα λογικά δικαιώματα των πολιτών θα εισακούγονται και θα ικανοποιούνται από την πολιτεία. Αλλά και μια Ελλάδα όπου οι πολίτες θα ξέρουν ότι έχουν και υποχρεώσεις προς την πολιτεία και ότι θα πρέπει να τις εκπληρώνουν. Μια Ελλάδα που να σε κάνει υπερήφανο και δέκα φορές πατριώτη.

Εν τη ενώσει η ισχύς

Γνωστό είναι και όλοι το ξέρουμε ότι “εν τη ενώσει η ισχύς”. Από την ιστορία μας έχει αυτό αποδειχθεί.

Πάντοτε στην ιστορία μας θριαμβεύαμε μονιασμένοι και ενωμένοι, και βουλιάζαμε διαιρεμένοι. Αν αγαπάμε πραγματικά την πατρίδα μας, και αν είμαστε σοφοί και συνετοί, πρέπει να αποφεύγουμε τη διχόνοια, και να επιδιώκουμε με ομοψυχία την ενότητα και την ομόνοια, για να κρατάμε την Ελλάδα μας ελεύθερη, περήφανη, ισχυρή και ευημερούσα. Για να μας ζηλεύουν εχθροί και φίλοι και όχι να μας οικτίρουν. Για να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγήν.

Την σπουδαιότητα της ενότητας των Ελλήνων, την είχε εκφράσει ο πρωθυπουργός της Γερμανίας Βίσμαρκ με τα εξής λόγια: “Εάν οι Έλληνες ήσαν ενωμένοι θα είχαν κατακτήσει όλο τον κόσμο”

Ο Βίσμαρκ είχε εκφράσει μια αλήθεια για τους Έλληνες.

Εγώ θα έλεγα, χωρίς υπερβολή, χωρίς ρατσισμό, χωρίς πάθος, χωρίς υπεροψία και χωρίς να υποτιμώ μεγάλους πολιτισμούς και άλλων εθνών.

Να ανεβάσουμε την Ελλάδα όσο ψηλότερα μπορούμε.

Εάν εμείς οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να βάλουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει και της πρέπει. Εκεί που μας την παρέδωσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Στη κορυφή των εθνών του κόσμου. Όχι σε πληθυσμό και έκταση χώρου, ούτε σε υλικά πλούτη. Αλλά…! Στη ποιότητα της ελεύθερης σκέψης, στο ασύλληπτο αθάνατο πνεύμα, και στον αυτοφυή υψηλό πολιτισμό της σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής.

Ας είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Ας μη το ξεχνάμε ποτέ. Ομόνοια και ενότητα πάνω από το οικογενειακό, το ατομικό και το κομματικό μας συμφέρον. Ενότητα πάνω απ’ όλα, αλλά και δουλειά πολλή, για να πάμε την Ελλάδα στη κορυφή. 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:γιωργος την 05 Αυγούστου 2010, 04:36
Σχόλιο από γιωργος
Τα εχουμε ξανακουσει και απο τον καρατζαφερη αυτα κε καρκανιδα μου,απλα μαθηματα πατριδοκαπηλιας.. ηθικο διδαγμα ........ζητω η Ελλας.... η ορθοδοξια.... η πατρις και η..... οικογενεια .....ιδιως μην μιλαμε δημοσιως κατω απο τα χαλακια ολα μην γινουμε και.... ρεζιλι. Για το διεθνες ρεζιλικι της χωρας φροντισανε αλλοι κε.καρκανιδα μου δεν το εχετε αντιληφθει ακομα ? Μα το ΔΝΤ εχει κατασκηνωσει στην Αθηνα .
Παμε παραλια ? Κανει ζεστη .
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0