Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βανδή - Κοκκίνου στη Σύμη υπό την αιγίδα της Βουλής!!!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Βανδή - Κοκκίνου στη Σύμη υπό την αιγίδα της Βουλής!!!

H εφημερίδα «Αποκαλύψεις» δημοσίευσε χθες το ακόλουθο ρεπορτάζ:


Την ώρα που τόσα πολλά λέγονται για τους βουλευτές και το ελληνικό κοινοβούλιο από τους απλούς πολίτες, που δίκαια ή άδικα έχουν απαξιώσει πλήρως το ρόλο τους, η απόφαση της Βουλής να θέσει υπό την αιγίδα της δύο καταξιωμένες τραγουδίστριες, όπως η Δεσποινα Βανδή και η Ελλη Κοκκίνου με συγκεκριμένο κοινό και θαυμαστές, προκαλεί πολλά ερωτηματικά σε βουλευτές, που μόλις έλαβαν την πρόσκληση στα χέρια τους διαβάζοντας ότι οι δύο καλλιτέχνιδες με τη σφραγίδα της Βουλής θα τραγουδήσουν αύριο βράδυ στο φεστιβάλ της Σύμης, διερωτήθηκαν, «Πάμε καλά; Η Βουλή πίσω από τέτοιου είδους συναυλίες;»
Και όμως υπό την αιγίδα της Βουλής δύο γνωστές τραγουδίστριες, που ανάβουν με τους ρυθμούς και την έντασή τους τη νεολαία, θα το «κάψουν» αύριο βράδυ στο πασίγνωστό νησί, μια ανάσα από τις τουρκικές ακτές. Η συναυλία θα κοστίσει πολύ ακριβά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η αμοιβή τους θα ανέλθει σε 45 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα όπως πληροφορούν τις «Α» οι διοργανωτές, οι χορηγίες των εκδηλώσεων γίνονται με κρατικό χρήμα σε περιόδους, που η οικονομία ελέγχεται. Υπουργείο Εξωτερικών, Πολιτισμού, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, και Duty Free αποτελούν τον «κουμπαρά» των φεστιβαλικών εκδηλώσεων.
Ωστόσο, παρότι το φεστιβάλ της Σύμης διακρίνεται για τις σημαντικές εναλλακρικές λύσεις που προσφέρει κάθε καλοκαίρι με εκδηλώσεις ποιοτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ποίηση, έντεχνο λόγο, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές πιάνου, που προσέδιδαν μια σοβαρότητα στο φεστιβάλ, αντιθέτως φέτος, αν και παρόμοιες εκδηλώσεις υπάρχουν, εκείνο που ξεχωρίζει και αναμένουν όλοι στο νησί είναι οι δύο τραγουδίστριες με την ανάλογη ενδυμασία... πάνω στη σκηνή.


ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ ΚΑΙ 
ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ
Το φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στην οικολογία, το αναφέρει και η σχετική αφίσα των εκδηλώσεων που αντικρίζουν οι επισκέπτες των γύρω νησιών, με αποτέλεσμα να αδημονούν για την αυριανή βραδιά, η οποία όπως όλα δείχνουν θα περάσει με αρκετά ντεσιμπέλ. Πώς μπορεί να συνδυαστεί όπως η οικολογία με τα υψηλά ντεσιμπέλ της μουσικής; Ανάμεσα στους Ελληνες παραθεριστές και τους ντόπιους της Σύμης θα παραστούν οι βουλευτές του νομού, προεξάρχοντος του υφυπουργού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, ενώ παρών θα είναι και ο γνωστός καρδιοχειρουργός βουλευτής, επίσης της περιοχής, Δημήτρης Κρεμαστινός. Στη συναυλία που πρόκειται, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν, να αφήσει εποχή, αναμένεται να παρακολουθήσουν και πολλοί Τούρκοι τουρίστες οι οποίοι έχουν δέσει στο λιμάνι της Σύμης τα πλωτά παλάτια τους, πίνοντας ούζο και τρώγοντας ψαρομεζέδες από το γνωστό πλέον και πολύ «in» εστιατόριο του «Μάνου», στο οποίο συχνάζουν πλούσιοι γείτονες.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Αυτή καθαυτή η απόφαση της ελληνικής Βουλής, να τεθεί «μπροστάρης» της συναυλίας των δύο κυριών και με τη σφραγίδα της, στην ουσία κυρίως να διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωσή της, έχει προκαλέσει σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ερωτηματικά. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, ο οποίος ακούστηκε να αναφέρει σε συνομιλητές του, ότι σκέφτεται να εκφράσει τον προβληματισμό του για την πρωτοβουλία της Βουλής στο γραμματέα της Κ.Ο. Χρήστο Παπουτσή, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος όταν ενημερώθηκε για το θέμα δήλωσε έκπληκτός και ζήτησε εξηγήσεις από τους υπεύθυνους δείχνοντας έτσι ότι δεν είχε γνώση για τις πρωτοβουλίες των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου.
Μπορεί φέτος η Βουλή να μη χρηματοδότησε, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Πετσάλνικος, το φεστιβάλ της Σύμης με κάποιο ποσό. Οι διοργανωτές, πάντως, αναφέρουν ότι η Βουλή είναι ο μεγάλος χορηγός φέτος, καθώς επίσης ότι πέρσι είχε συμβάλει οικονομικά με 30 χιλιάδες ευρώ. Κάτι ανάλογο περιμένουν και αυτή τη φορά. Στο φεστιβάλ παρέχονται, διευκολύνσεις όπως στο τύπωμα των προσκλήσεων, που ανέλαβε να ετοιμάσει το κοινοβούλιο και να μοιράσει στους βουλευτές. Στους χορηγούς του φεστιβάλ εκτός της Βουλής, χρήματα έχουν προσφερθεί ως χορηγίες -εκτός του Δήμου Σύμης- και από αρκετά υπουργεία και ΔΕΚΟ. Ο ΟΤΕ προσέφερε χορηγία 5 χιλιάδων ευρώ, τα duty free 3 χιλιάδες ευρώ, ενώ στη λίστα των χορηγών είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, ο ΟΠΑΠ και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ο πρόεδρος της Βουλής φαίνεται να μη γνωρίζει το μέγεθος των δύο καλλιτέχνιδων, καθώς δεν είναι φαν των συγκεκριμένων τραγουδιών. Εκείνο που πρέπει να γνωρίζει όμως πολύ καλά ο κ. Πετσάλνικος, είναι πού αναθέτει την αιγίδα της και σε ποιες εκδηλώσεις, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί ο αυθορμητισμός αυτής της κίνησης, αλλά και να προκαλέσει προηγούμενο αναφορικά με άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναφέρεται ότι εκτός των δύο κυριών, που θα τραγουδήσουν γνωστά τραγούδια και μεγάλες τους επιτυχίες, στο νησί θα εμφανιστεί για τη συναυλία και ο γνωστός από τις τηλεοπτικές οθόνες Νίνο, στις 14 Αυγούστου. Μάλιστα, στο πρόγραμμα αναφέρεται ειδικά για τη Δέσποινα Βανδή και τη Ελλη Κοκκίνου: 25 Ιουλίου ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ / 25 Jυly OFFICIAL PREMIERE. Η Δέσποινα Βανδή και η Ελλη Κοκκίνου υπόσχονται μια αξέχαστη μουσική βραδιά. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Αλέξης Κωστάλας. «Concert by Despina Bandi and Elli Kokkinou, presented by the journalist Alexis Kostalas». Τα προηγούμενα χρόνια το φεστιβάλ περιελάμβανε εκδηλώσεις, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητά του. Φέτος, όμως, αποφάσισε καθώς φαίνεται, να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου με κάτι πιο «hot»: Τις δύο άξιες ερμηνεύτριες Κοκίνου, Βανδή καθώς και τον Νίνο λίγες ημέρες μετά. Το φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από δεκαέξι χρόνια. Εχουν τραγουδήσει σε αυτό σημαντικοί Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες. Ο Θ. Μικρούτσικος, η Ε. Τσαλιγοπούλου, η Γλυκερία, ο Μ. Μητσιάς, ο Γ. Κούτρας και άλλοι, αναδεικνύοντας το ποιοτικό έντεχνο τραγούδι.

26/7/2010

Δημοκρατική

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0