Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

45.000 ευρώ το μήνα η αμοιβή του Σκιόπα!!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | 45.000 ευρώ το μήνα η αμοιβή του Σκιόπα!!

 

Πόσα λεφτά θα παίρνει το μήνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και νέος πρωθυπουργικός σύμβουλος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα ζητεί να μάθει, μεταξύ άλλων, με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ρωτά επίσης τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (και μέσω αυτού τον Γιώργο Παπανδρέου) με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ως οικονομικός σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου.«Ο κ. Σκιόπα, όπως γίνεται φανερό από το “πλούσιο” βιογραφικό του, θεωρείται, καθόλου αδίκως, ως ο κατεξοχήν πολιτικός με εξαιρετικά επιτυχή πορεία στην υπηρεσία του ευρωπαϊκού και διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου και απόλυτη αφοσίωση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στα ακραία νεοφιλελεύθερα, μονεταριστικά δόγματά τους» σημειώνει στην ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια επισημαίνει ότι οι «συμβουλευτικές» αρμοδιότητες που επισήμως ανατέθηκαν στον Ιταλό πρωθυπουργό προσομοιάζουν με αρμοδιότητες τουλάχιστον «υπερυπουργού».

«Επειδή είναι μάλλον απίθανο ως εκ της διαδρομής και του μέχρι σήμερα ρόλου του να θέτει τα συμφέροντα της Ελλάδας πάνω από τα συμφέροντα των δυνάμεων που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πολύ περισσότερο πάνω από τα συμφέροντα των ξένων πιστωτών της χώρας μας, ερωτούνται ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός με ποια κριτήρια και ποιες διαδικασίες επελέγη; Για τους ακατάλυτους δεσμούς και τις αξεδιάλυτες σχέσεις του με το ευρωπαϊκό και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο; Για τις σχέσεις του με το ΔΝΤ και τον υπερατλαντικό παράγοντα; Ή για την αφοσίωσή του στην υπηρεσία των τραπεζιτών και την υποστήριξή του σε μια ατλαντική Ευρώπη των τραπεζικών κολοσσών και πολυεθνικών ομίλων;» ρωτά ο κ. Λαφαζάνης.

Οσον αφορά το χρηματικό κομμάτι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να μάθει «εάν του ανατέθησαν τα καθήκοντα πρωθυπουργικού συμβούλου επ’ αμοιβή, με συγκεκριμένη συμφωνία ή με συμβόλαιο και τι ύψους είναι αυτό». Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Σκιόπα φέρεται να αμείβεται με 1.500 ευρώ την ημέρα, τουτέστιν με περίπου 45.000 ευρώ το μήνα!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ενδοοικογενειακή βία: «Safe houses» σε όλη την επικράτεια - H πλατφόρμα για τα θύματα

12 Απριλίου 2024, 17:02
 – Πώς θα λειτουργούν     Φωτό: Pixabay.com Με ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε διευκρινήσεις για τα ...

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...

Γλυφάδα: Άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε

12 Απριλίου 2024, 19:34
 Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0