Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απύθμενη θρασύτητα - του Ντίνου Αυγουστή

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Απύθμενη θρασύτητα - του Ντίνου Αυγουστή

Νησιωτικό Σύμπλεγμα Δωδεκανήσων. Μαγευτική Ρόδος. Το νησί κατακλύσθηκε και φέτος από τους χιλιάδες ξένους και εγχώριους επισκέπτες. Περισσότερους από κάθε άλλη φορά, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία τα οποία μέσα στην δίνη των αμέτρητων οικονομικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, δίνουν ένα πάρα πολύ ελπιδοφόρα μήνυμα. Εκεί βρέθηκε και ο τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών. Για διακοπές λένε οι πληροφορίες. Να σημειωθεί πάντως πως στην Ρόδο ζούνε πάρα πολλοί τούρκοι πολίτες. Και η Τουρκία ως γνωστό τίποτε δε αφήνει στην τύχη του….

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου είχε φιλική συνάντησε και με τον Έλληνα Αναπληρωτή ΥΠΕΞ, μια συνάντηση που περιστράφηκε περισσότερο σε ζητήματα της καθημερινότητας. Παρ’ όλα αυτά οι στρατηγοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και εκεί που οι δύο Υπουργοί δεν τελείωσαν καλά-καλά τις φιλοφρονήσεις και τα απολαυστικά ούζα τους, νάτα και τα τουρκικά μαχητικά να παραβιάζουν το Εθνικό εναέριο χώρο μας. Προκλητικές καθημερινές πτήσεις πάνω από το Ελληνικό Αιγαίο. Ύστερα από αυτή την ιταμή πρόκληση, θύμωσε παρά πολύ ο (ως συνήθως χαμογελαστός), κ. Δρούτσας. Έκανε μάλιστα και «σκληρές» δηλώσεις, μα του Έλληνα ο θυμός κρατάει μόνο μια μέρα όπως λέει και θυμόσοφος Λαός μας.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες και ήλθε άλλη μια εμπρηστική δήλωση από τον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου: «Η Τουρκία δεν θα δεχθεί να βρει το Κυπριακό εμπόδιο στην ευρωπαϊκή της πορεία»!!! Η Τουρκία που συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% των ευρωπαϊκών εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιφρονώντας σωρεία ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε. και που αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τρόπο ιταμό επιμένει σε απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία. Και εμείς που εδώ και δεκαπέντε συναπτά έτη επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς επωδό: «Τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα επιτάσσουν νε έχουμε απέναντι μας μια Ευρωπαϊκή Τουρκία και όχι μια Τουρκία έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια»! Έστω και αν κυρίες και κύριοι η Άγκυρα εξακολουθεί να διεκδικεί το μισό Αιγαίο, προσπαθεί να κυπροποιήση την Θράκη και αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου. Έστω και αν  η Τουρκία  εξακολουθεί να αρνείται να τερματίσει την παράνομη στρατιωτική κατοχή ευρωπαϊκών εδαφών!!!

Ντίνος Αυγουστή

Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας

Από το Μονάγρι Λεμεσού.

a.avgoustis@hotmail.com

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0