Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η τρομοκρατία «τρώει» τα μικρά υπουργικά αυτοκίνητα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Η τρομοκρατία «τρώει» τα μικρά υπουργικά αυτοκίνητα

(σ.σ.  Ως εδώ ήταν λοιπόν η λιτότητα για τους εθνοπατέρες μας;

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα.)


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑH τρομοκρατία οδηγεί σε μερική αναθεώρηση της απόφασης της κυβέρνησης για χρήση συμβατικών αυτοκινήτων από υπουργούς και ανώτερους κρατικούς λειτουργούς. 

Το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θύμα τον άτυχο υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό στην κυβέρνηση σε σχέση με την επάρκεια των μέτρων φύλαξης πολιτικών προσώπων, καθώς αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μετέφεραν στον αρμόδιο υπουργό την ανησυχία τους για την προσωπική τους ασφάλεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με την οποία τού υπενθύμιζε ότι στις ρυθμίσεις που αφορούν τη χρήση κρατικών αυτοκινήτων υπάρχει πρόβλεψη για διάθεση θωρακισμένων αυτοκινήτων μεγαλύτερου κυβισμού από 1.400 και 1.600 κ.εκ. όταν κρίνεται ότι συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Η συγκεκριμένη ρύθμιση μπορεί να ενεργοποιηθεί έπειτα από πρόταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και έγκριση του υπουργού Εσωτερικών. Στην επιστολή του ο κ. Ραγκούσης παρότρυνε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να τού γνωστοποιήσει έαν προκύπτει ανάγκη ώστε ορισμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που θεωρείται ότι έχουν στοχοποιηθεί ή άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι να εφοδιαστούν με ειδικά αυτοκίνητα. 

Μόνο δύο θωρακισμένα. Να σημειωθεί ότι στον στόλο των κρατικών οχημάτων υπάρχουν μόνο δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα. Το ένα κυβισμού 4.000 κυβικών εκατοστών το χρησιμοποιούσε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου το αντικατέστησε με το υβριδικό Τoyota Ρrius μόλις 1.600 κ.εκ., ενώ το δεύτερο, μία Μercedes 5.000 κυβικών που το 2004 κόστισε πάνω από 150.000 ευρώ, το κυκλοφορούσε ο πρώην υπουργός των Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Ο νυν υπουργός κ. Ραγκούσης αντικατέστησε τη θωρακισμένη Μercedes με ένα Golf 1.400 κ.εκ. με το οποίο καλύπτει όλες τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του. 

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για αντικατάσταση υπερπολυτελών αυτοκινήτων και υπουργικών τζιπ με απλά αυτοκίνητα ελήφθη από τη σημερινή κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές κυρίως για λόγους περιορισμούς της σπατάλης και παράλληλα για μείωση των ρύπων. Μετά την κυβερνητική απόφαση για χρήση οχημάτων που δεν θα ξεπερνούσαν τα 1.600 κ.εκ., οι λιμουζίνες και τα τζιπ που χρησιμοποιούσαν υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων βγήκαν στο σφυρί. Σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποιεί ένα Skoda, το ίδιο και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης κυκλοφορεί με ένα VW 1.400 κ.εκ.
Σημαντικές μειώσεις. Η μετάβαση σε συμβατικά αυτοκίνητα είχε οδηγήσει από το διάστημα του περασμένου Δεκεμβρίου έως τον Μάιο σε μείωση κατά 254% των δαπανών επισκευής, κατά 318% των δαπανών για ανταλλακτικά και κατά 213,25% των λίτρων βενζίνης που καταναλώθηκαν το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.


ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ενδοοικογενειακή βία: «Safe houses» σε όλη την επικράτεια - H πλατφόρμα για τα θύματα

12 Απριλίου 2024, 17:02
 – Πώς θα λειτουργούν     Φωτό: Pixabay.com Με ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε διευκρινήσεις για τα ...

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...

Γλυφάδα: Άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε

12 Απριλίου 2024, 19:34
 Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0