Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ακόμα περιμένουν γονείς και μαθητές

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Αυστραλίας | Ακόμα περιμένουν γονείς και μαθητές

της Ευγενίας Παυλοπούλου

Ακόμα περιμένουν να βρεθεί μία λύση για την επιστροφή του μαθήματος των Ελληνικών, οι ομογενείς γονείς και οι μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό του Wales Street στο Thornbury, συνοικία της πόλης που σφύζει από ελληνισμό.

Το μόνο, όμως, που έχουν μέχρι τώρα κερδίσει είναι υποσχέσεις από το πολιτειακό Υπουργείο Παιδείας οι οποίες συνοδεύονται με την συμβουλή των αρμοδίων ότι πρέπει να περιμένουν.

Ο «Νέος Κόσμος» που άκουσε την φωνή των γονέων πριν από ένα μήνα και συνέδραμε μαζί με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν το μάθημα των Ελληνικών στην μικρή τους σχολική κοινότητα, μίλησε με τον κ. Άγγελο Δρίτσα, γονέα, για τις μέχρι τώρα εξελίξεις.
«Μόλις την Δευτέρα συναντηθήκαμε με την κ. Κάρολ Κέλι, γενική διευθύντρια του Τμήματος Ειδικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.  Η κ. Κέλι μας είπε ότι η απόφαση του διευθυντή να κόψει το μάθημα των Ελληνικών δεν ήταν σωστή γιατί δεν έδωσε αρκετό χρόνο στους γονείς να εκφράσουν την άποψή τους», αναφέρει ο κ. Δρίτσας και συνεχίζει: «Η κ. Κέλι μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεκινήσει και πάλι το μάθημα των Ελληνικών, ενώ μας υποσχέθηκε ότι θα έχουμε κάποια νέα έως το τέλος της εβδομάδας», λέει ο κ. Δρίτσας.

O «Νέος Κόσμος» επικοινώνησε με το υπουργείο και παρ’ ότι δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε με την κ. Κέλι, σε έγγραφη απάντησή της αναφέρεται ότι το Υπουργείο θα συνεργαστεί με το σχολείο προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση για το μάθημα των Ελληνικών. Όπως αναφέρεται στην επιστολή που λάβαμε, σύντομα θα διεξαχθεί η έρευνα γιατί ο διευθυντής έβαλε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στο… ψυγείο, προκειμένου γονείς και μαθητές να εκφράσουν την άποψή τους για το μέλλον του μαθήματος.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τον διευθυντή του σχολείου και το Σχολικό Συμβούλιο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Ήδη, όπως είχαμε προαναφέρει και στο παρελθόν, ο διευθυντής του σχολείου, κ. Κρίστοφερ Σέξτον, μετά από πιέσεις των γονέων, δέχθηκε, αρχικά, να διεξάγει έρευνα μεταξύ των γονέων προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η σχολική κοινότητα ενδιαφέρεται για την επιστροφή του μαθήματος των Ελληνικών.
«Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, όμως, ο κ. Σέξτον, με τη δικαιολογία ότι η δημοσιοποίηση θα επηρέαζε τις απαντήσεις της σχολικής κοινότητας στην έρευνα, έβαλε την έρευνα στο…  ψυγείο», μας είπε ο κ. Δρίτσας την Τρίτη.

Οι γονείς που με τη βοήθεια του κ. Θεόδωρου Μάρκου από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης έφτασαν μέχρι την πόρτα του Υπουργείου φαίνεται ότι άλλαξαν την πορεία πλεύσης του διευθυντή αν αναλογιστεί κανείς ότι τώρα το Υπουργείο προωθεί πλέον αυτήν έρευνα που οι γονείς θεωρούν καταλύτη προκειμένου να διεκδικήσουν με αριθμούς πλέον την επιστροφή των Ελληνικών.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Οι ομογενείς γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Όπως μας πληροφόρησαν - και πάλι με την βοήθεια της Ελληνικής Κοινότητας - σε λίγες μέρες θα γίνει δημόσια συνάντηση στην οποία καλούν όλη την παροικία της περιοχής να λάβει μέρος και να υψώσει την φωνή της για να μην χαθεί το μάθημα των Ελληνικών σε ένα ακόμα δημόσιο σχολείο.
Την μέρα και την ώρα της συνάντησης θα τη δημοσιεύσουμε όταν οριστικοποιηθούν και ο «Νέος Κόσμος» θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά και την πρόοδο υλοποίησης των υποσχέσεων του υπουργείου.

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αυστραλία-OASIS: Η οικογενειακή επιχείρηση που είδε τη ζήτηση για ελληνικό καφέ να αυξάνεται εν μέσω πανδημίας

07 Μαϊου 2020, 19:14
Οι συνθήκες καραντίνας οδήγησαν σε άνοδο τις διαδικτυακές παραγγελίες   Ο χώρος της καφεστίασης ήταν από ...

Έλληνας της Μελβούρνης μοίρασε χιλιάδες δολάρια σε ανέργους

30 Μαρτίου 2020, 22:32
Ο Πίτερ Ντάρμος που πήγε στο Centrelink του Box Hill και μοίραζε χαρτονομίσματα των ...

«Υπάρχουν θεραπείες για πολλές ασθένειες αλλά κάθονται μέσα στα ψυγεία»

03 Απριλίου 2019, 01:47
Λέει η ομογενής επιστήμονας Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Βάσω Αποστολοπούλου, στον «Νέο Κόσμο», ανακοινώνοντας επισήμως ότι ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0