Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Bild: Ο φόβος της χρεοκοπίας ξαναγύρισε στην Ελλάδα

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Bild: Ο φόβος της χρεοκοπίας ξαναγύρισε στην Ελλάδα

 

«Τι κάνουν οι Έλληνες με τα δισεκατομμύριά μας; Τρέμουν για τις δουλειές τους και φοβούνται το μέλλον» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Bild, στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρατίθενται απαισιόδοξες απόψεις Ελλήνων και μεταναστών διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Ήταν μια απλή συμφωνία: Θα πάρετε 110 δισ. ευρώ, είπαν οι αρχηγοί των κρατών της ΕΕ και οι τραπεζίτες του ΔΝΤ στους Έλληνες – αλλά σε αντάλλαγμα θα πρέπει επιτέλους να μειώσετε το χρέος σας, που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια, και να κάνετε οικονομία, οικονομία, οικονομία! Ο Έλληνας πρωθυπουργός Παπανδρέου επέβαλε το σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας στην ιστορία της χώρας: 20% μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις για όλους!» σημειώνει η εφημερίδα.

Η μέση φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων ανήλθε στο 41,5%! Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από το 19 στο 23%. Οι προϋπολογισμοί όλων των υπουργείων περικόπηκαν κατά 10% για εξοικονόμηση 30 δις. ευρώ! Οι δημόσιες επενδύσεις (δρόμοι, σχολεία, νηπιαγωγεία) περικόπηκαν κατά 500 εκατ. ευρώ! Φοροελεγκτές θα κάνουν τους φοροφυγάδες επιτέλους να πληρώσουν, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Οι Βρυξέλλες ήταν όλο επαινετικά λόγια. Αλλά τώρα ο φόβος της χρεοκοπίας ξαναγύρισε!

Γιατί η Ελλάδα κάνει οικονομία μέχρι εξόντωσης. Οι Έλληνες ξοδεύουν ελάχιστα, τα καταστήματα καταγγέλλουν μέχρι και 13% πτώση του τζίρου τους! Επιπλέον, ο πληθωρισμός έφτασε σε τιμές-ρεκόρ των τελευταίων 13 ετών! Μαγαζιά κλείνουν, η οικοδομή έχει νεκρωθεί, εταιρείες απολύουν εργαζομένους. Επαπειλείται 20% ανεργία, με έναν στους τρεις νέους να πλήττεται από αυτήν. Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρωστούν στο κράτος 12 δις. ευρώ ασφαλιστικές εισφορές.

Η BILD βρέθηκε στην Αθήνα. Στους εμπορικούς δρόμους 1 στα 4 καταστήματα είναι κλειστό και στη βιτρίνα υπάρχει πάντα η ίδια επιγραφή: «Ενοικιάζεται»...

Σε άλλο σημείο του, το δημοσίευμα επισημαίνει πως για το δεύτερο εξάμηνο οι ειδικοί περιμένουν περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά 5%. «Ο σύλλογος Ελλήνων λιανέμπορων υπολογίζει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κηρύξει πτώχευση 100.000 επιχειρήσεις. Αλλά και ο τουρισμός, η σημαντικότερη πηγή εσόδων για την Ελλάδα, μειώθηκε κατά 12% το πρώτο εξάμηνο. Στα προάστια της Αθήνας η ανεργία φτάνει μέχρι και 70%...»

Η Βίκυ Πομπέση (28 ετών, μάνατζερ) δηλώνει στη Bild ότι φέτος ήταν μάλλον οι τελευταίες ωραίες διακοπές γι’ αυτήν: «Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε τα χρήματα στη Γερμανία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αρκεί να είναι κανείς ρεαλιστής, για να διαπιστώσει ότι η οικονομία μας έχει τελείως ισοπεδωθεί».

TVXS

 

 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σοκάρουν οι αναφορές για ομαδικούς τάφους έξω από νοσοκομεία της Γάζας

23 Απριλίου 2024, 21:02
 – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»   Φωτό: Pixabay.com Σοκαρισμένος δήλωσε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ...

Mήνυμα Ισραήλ σε Ιράν: Χτυπήσαμε κοντά σε πυρηνικό στόχο, μπορούμε και χειρότερα

19 Απριλίου 2024, 13:49
Το δικό του μήνυμα στο Ιράν έστειλε το Ισραήλ με την επίθεση που εξαπέλυσε ...

"Όχι" διά νόμου λέει στη γρήγορη μόδα η Γαλλία

18 Απριλίου 2024, 17:55
Λίζα Λούις   Φωτό: Pixabay.com Η Γαλλία επεξεργάζεται νόμο για τον περιορισμό της γρήγορης μόδας. Ειδικοί του ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0