Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μεγάλο πλήγμα για την ελληνική ναυτιλία - Σταματά την λειτουργία του ο Ελληνικός Νηογνώμονας!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μεγάλο πλήγμα για την ελληνική ναυτιλία - Σταματά την λειτουργία του ο Ελληνικός Νηογνώμονας!


Λήγει σήμερα η προσωρινή παράταση λειτουργίας των 17 μηνών που είχε παραχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Ελληνικό Νηογνώμονα, ώστε να εναρμονιστεί με τους κανόνες λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Νηογνωμόνων.

 

 

 


Από την 1η Σεπτεμβρίου η εταιρεία δεν θα δικαιούται να επιθεωρεί ή να εκδίδει πιστοποιητικά για πλοία με Κοινοτική σημαία, ενώ όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν ή θεωρήθηκαν μέχρι χθες  θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία λήξης ή θεώρησής τους και πάντως όχι αργότερα από την 28η Φεβρουαρίου 2011.


Στις 30 Μαρτίου 2009 είχε δοθεί παράταση στον ελληνικό νηογνώμονα προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές και την απόδοσή του στα θέματα μηχανογράφησης, εκπαίδευσης και κανονισμών, ωστόσο στις επιθεωρήσεις που έγιναν  ενδιάμεσα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ικανοποιητική εξέλιξη.Η διοίκηση του ελληνικού νηογνώμονα έχει ζητήσει από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πρόσθετο χρόνο ώστε να εναρμονισθεί με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Θαλάσσια Ασφάλεια. Όπως υποστηρίζουν, ήδη από τον Μάρτιο 2009 μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει συμμορφωθεί με τις 15 από τις 18 παρατηρήσεις που τις είχαν γίνει από τις κοινοτικές υπηρεσίες.

Η οριστική απόφαση για την πιστοποίηση ή μη του ελληνικού νηογνώμονα θα ληφθεί στις 14 Οκτωβρίου, όταν και θα συνεδριάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Θαλάσσια Ασφάλεια.

Μετά από ενέργειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα Τοπικά Κλιμάκια Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων των Λιμενικών Αρχών θα εποπτεύουν την εφαρμογή της απόφασης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατόν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων.

Πλέον οι πλοιοκτήτριες εταιρίες πλοίων των οποίων τα πιστοποιητικά λήγουν το επόμενο διάστημα θα αναζητήσουν άλλους νηογνώμονες προκειμένου να τους επιτραπεί ο απόπλους και η εκτέλεση ναύλων. 

Ουσιαστικά η αναστολή λειτουργίας του νηογνώμονα επηρεάζει κάποια υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα πλοία, κάποια πλοία της ακτοπλοΐας, αλιευτικά σκάφη και αρκετά μεγάλα γιοτ. 

Πάντως, ήδη τον τελευταίο χρόνο πολλές εφοπλιστικές επιχειρήσεις που είχαν τα πλοία τους εγγεγραμμένα στον ελληνικό νηογνώμονα μεταπήδησαν σε άλλους αναγνωρισμένους νηογνώμονες.

NewsIt


 

 

 
 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ενδοοικογενειακή βία: «Safe houses» σε όλη την επικράτεια - H πλατφόρμα για τα θύματα

12 Απριλίου 2024, 17:02
 – Πώς θα λειτουργούν     Φωτό: Pixabay.com Με ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε διευκρινήσεις για τα ...

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...

Γλυφάδα: Άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε

12 Απριλίου 2024, 19:34
 Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0