Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κύκλωμα παραπαιδείας με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κύκλωμα παραπαιδείας με καθηγητές δημοσίων σχολείων

«Οικογενειακή» επιχείρηση… παραπαιδείας είχαν στήσει καθηγητές δημοσίων σχολείων, σε νησί της χώρας, διδάσκοντας τα μαθήματα, εκτός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στους ίδιους τους μαθητές τους.

Ανάμεσά τους και ο Λυκειάρχης-φυσικός ενός δημόσιου σχολείου, ο οποίος, μάλιστα, εμφανίζεται ως ο ρυθμιστής της τιμής των μαθημάτων. Μαθηματικός και Φυσικός (αδέρφια), Φιλόλογος διδάσκουν στα σχολεία τους και στη συνέχεια επιμορφώνουν τους ίδιους τους μαθητές τους... με το αζημίωτο.


Πιο συγκεκριμένα, ενοικίασαν γκαρσονιέρα, την οποία μετέτρεψαν σε φροντιστήριο. Δεκάδες μαθητές προσέρχονται, έναντι χρημάτων, στο «κρυφό σχολείο», προκειμένου να λάβουν «έξτρα» βοήθεια.

Εικοσάχρονος, ο οποίος ήθελε να «ενισχυθεί», προκειμένου να δώσει ξανά Πανελλαδικές εξετάσεις για να περάσει σε σχολή κοντά στην οικία του… ήρθε αντιμέτωπος με το κύκλωμα που «καπηλεύεται» και «εμπορεύεται» την αγωνία δεκάδων μαθητών-υποψηφίων σπουδαστών.

"Το κρυφό σχολειό"
"Το κρυφό σχολειό"










Ο καταγγέλλων επισκέφτηκε αρχικά τον μαθηματικό, ο οποίος τον παρέπεμψε σε έναν συνάδελφό του. Ο καθηγητής, έναντι 20 ευρώ την ώρα, θα του παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα. Στη συνέχεια, ο πρώτος εκπαιδευτικός τον παρέπεμψε στον αδερφό του... Λυκειάρχη-φυσικό, ο οποίος θα του μεταλαμπάδευε τις γνώσεις του στη Φυσική, ενώ ο τελευταίος του συνέστησε μία ακόμη συνεργάτιδα… Φιλόλογο και καθηγήτρια των φιλολογικών μαθημάτων σε δημόσιο σχολείο, για τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης.

Όταν ο δημοσιογράφος «τρύπωσε» στο κρυφό σχολείο, την ώρα που τριμελές γκρουπ μαθητών παρακολουθούσε το μάθημα, ο μαθηματικός είχε την φαεινή ιδέα να ισχυριστεί ότι επρόκειτο για ξαδέρφια του…

Προφανώς, ο καθηγητής… έχει μεγάλο σόι! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δείτε τα σχετικά videos από το zougla.gr




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



Μιχάλης Πυρουνάκης την 19 Οκτωβρίου 2010, 22:44
Σχόλιο από Μιχάλης Πυρουνάκης
Λυπηρό σίγουρα το φαινόμενο, μα θεωρώ και παρεξηγημένο, δίχως να γνωρίζω κρίσιμες -ίσως- λεπτομέρειες.
Προσεγγίζοντάς το υποθετικά, θα διαφοροποιηθώ κατά τι.
Η λεγόμενη «παραπαιδεία» είναι σ’ όλη την επικράτεια και δεν μπορεί ν’ αποδοθεί στους διδάσκοντες ή τουλάχιστον μόνο -ή κύρια- σ’ αυτούς. Το πιθανότερο είναι να μη ν ευθύνονται ή να είναι συνυπεύθυνοι σε μικρότερο -από άλλους- ποσοστό, μηδέ των γονιών των μαθητών εξαιρουμένων. Αν γίνονται απαραίτητα ιδιαίτερα μαθήματα, μικρή διαφορά έχει αν τα κάνει ένας διδάσκων -ταυτόχρονα- φροντιστής ή ένας άλλος, άλλης υπηρεσίας ή επιτηδεύματος, εκτός αν ολιγωρούν, για να γεννούν την ανάγκη… πιθανότητα που περιορίζεται στο ελάχιστο.
Όταν ένας δημόσιος λειτουργός, αμείβεται ανεπαρκώς και υποχρεώνεται σε δεύτερη εργασία για ν’ ανταπεξέλθει στις στοιχειώδεις βιοτικές του ανάγκες, μικρή διαφορά έχει αν θα εργάζεται στο ίδιο ή σε άλλο αντικείμενο… και προσφορότερο είναι -μάλλον- το ίδιο.
Δεν συνάδει επιχειρηματική παράλληλη δραστηριότητα με το όποιο λειτούργημα, ειδικά αν είναι και παράτυπη είτε/και παράνομη, χωρίς -δηλαδή- φορολογήσιμα εισοδήματα, με τα προβλεπόμενα παραστατικά. Κατακριτέο μεν… μα αυτό είναι το διαφεύγον δημόσιο έσοδο; Τα ψιχία; Δεν νομίζω.
Η φράση ««…ήρθε αντιμέτωπος με το κύκλωμα που «καπηλεύεται» και «εμπορεύεται» την αγωνία δεκάδων μαθητών - υποψηφίων σπουδαστών…»», είναι σίγουρα υπερβολική, μη ν ’πώ -ίσως- και «υποκριτική».
Το ποσό των 20 ευρώ ανά ώρα, για ιδιαίτερο ενός «φροντιζόμενου», είναι μάλλον εξαιρετικά χαμηλό, εκτός αν τα μαθήματα παραδίδονταν σε ολιγομελή -πάντα- τμήματα. Η ταρίφα αυτή -αν είναι τόση- έλκεται από εικοσαετίας τουλάχιστον. Απαράδεκτη, βέβαια, η δικαιολογία ότι, παρέδιδε ενισχυτική διδασκαλία, δωρεάν, σε συγγενικά παιδιά… μα, ελάτε -λίγο- στη θέση του.
Εν πάσει περιπτώσει, κάνω λίγο «τον δικηγόρο του διαβόλου», όχι για να τους υποστηρίξω ή να παρουσιάσω τα πεπραγμένα τους ως αποδεκτά. Εκείνο που θέλω να φανεί είναι ότι, λυπάμαι περισσότερο, για την τραγική οπισθοδρόμηση των τελευταίων δεκαετιών, κατά την οποία ένας δάσκαλος, από μόνος -ίσως- εργαζόμενος στην οικογένειά του, αυτάρκης και αξιοπρεπής, που του περίσσευαν και οικονομίες, έφτασε να εργάζεται μαζί με την σύζυγο, να έχουν λιγότερα ή καθόλου τέκνα και να είναι αναγκασμένοι να εφευρίσκουν ανορθόδοξες διεξόδους απ’ τα οικονομικά αδιέξοδά τους, ακόμη κι’ αν είναι πανάξιοι λειτουργοί. Ειλικρινά λυπάμαι -βαθιά- κι’ απογοητεύομαι συνάμα, για την ανισοκατανομή του πλούτου στην χώρα μας, καθώς και για την υποβάθμιση της παιδείας, της μόνης ‘ευέλπιδας’ ελπίδας
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0