Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Παράνομες εγγραφές σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους!

Αρχική | Ειδήσεις | Παράνομες εγγραφές σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους!

Οι επιθεωρητές ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ανακάλυψαν πολλές παράνομες εγγραφές σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Ευθύνες προκύπτουν για τον Δήμο Αθηναίων.

Παράνομες εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους πολιτών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αποκάλυψαν οι επιθεωρητές-ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι έως και χθες διενεργούσαν ελέγχους έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση , γεγονός που δημιουργεί σοβαρό ζήτημα για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με “Το Βήμα” οι επιθεωρητές έλεγξαν δειγματοληπτικά περίπου 300 περιπτώσεις εγγραφών από τις περίπου 1.300 που εμφανίζονται στους καταλόγους του Δήμου Αθηναίων και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Το σχετικό πόρισμα που συνέταξαν αναμένεται να παραδοθεί στον κ. Ραγκούση πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο αποδείχθηκε ότι δεκάδες ευρωπαίοι πολίτες εγγράφηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους χωρίς να έχουν προσκομίσει τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια ή δελτία ταυτότητας), χωρίς να υποβάλουν τη σχετική δήλωση ταυτοπροσωπίας που απαιτείται από την υφιστάμενη νομοθεσία, χωρίς να προσέλθουν αυτοπροσώπως και, κυρίως, χωρίς να δηλώνουν την πραγματική διεύθυνση κατοικίας τους.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για την εγγραφή πολιτών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των υπηκόων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, έχουν «δηλωθεί» διευθύνσεις κατοικίας που είναι κατά κύριο λόγο στο Κουκάκι και στα Πετράλωνα.
Στην αυτοψία ωστόσο που έκαναν οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι σε αυτές τις διευθύνσεις κατοικούν έλληνες πολίτες, ενώ τα διαμερίσματα που βρίσκονται σ΄ αυτές ουδέποτε είχαν ενοικιαστεί σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υποψίες πάντως γεννά και το γεγονός ότι οι παραπάνω διευθύνσεις είχαν δηλωθεί «μαζικά», γεγονός που καταδεικνύει ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι όχι απλώς δεν έκαναν έλεγχο στις υπεύθυνες δηλώσεις των αλλοδαπών, αλλά εσκεμμένα τους καταχωρούσαν σε αυτές τις περιοχές.

Στο σχετικό πόρισμα παρά ταύτα δεν καταλογίζονται ευθύνες στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη ούτε και σε βάρος των αιρετών του Δήμου, αλλά ελέγχονται οι υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Εξεταστική για τα Τέμπη: Η Κωνσταντοπούλου τίναξε στον αέρα τη συνεδρίαση

12 Μαρτίου 2024, 00:23
Λάμπρος Σταυρόπουλος   Φωτό: Ίδρυμα της Βουλής Αρνείται να αποχωρήσει ενώ δεν είναι μέλος η πρόεδρος της ...

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός

27 Ιουνίου 2023, 20:04
Σε ηλικία 67 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο εφοπλιστής Κωστής Αγαπητός. Είχε υποβληθεί ...

Βέροια: Ομολόγησε η 29χρονη ότι έριξε το μωρό της στο νερό

09 Ιανουαρίου 2023, 14:08
Η 29χρονη έφτασε συνοδεία αστυνομικών και με τη παρουσία ανακριτή, στο φράγμα του Αλιάκμονα, ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0