Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αλέκος Παπαδόπουλος: Το 30% του κράτους είναι περιττό

Αρχική | Οικονομία | Αλέκος Παπαδόπουλος: Το 30% του κράτους είναι περιττό

Παρέμβαση για τα οικονομικά ζητήματα από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Αλέκο Παπαδόπουλο, στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα «Κρίση, η μητέρα της αλλαγής».

Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, για να βγει η χώρα από το τούνελ της κρίσης, πρέπει να υπάρξουν μια σειρά από σημαντικές ανακατατάξεις και πρωτοβουλίες στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πριν προχωρήσει στις προτάσεις του, στον λαό καλλιεργείται ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα «αν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει ή όχι».

Όμως, όπως είπε,  τέτοιο δίλημμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, γιατί η χώρα ήδη τελεί υπό χρεοστάσιο από τον περασμένο Μάιο.

«Πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει για πολλά χρόνια με σταθερό τρόπο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Το βάρος αυτό είναι ασήκωτο για τη χώρα, γιατί οι τόκοι είναι καθαρό έλλειμμα».

Ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε σε μια σειρά από προτάσεις, για να σωθεί η κατάσταση. Σημειώνοντας με έμφαση ότι «το 30% περίπου του σημερινού κράτους είναι περιττό» πρότεινε εντός του 2011 να εγκρίνει το εθνικό Κοινοβούλιο τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής κύρους, η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό «πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

Μεταξύ των προτάσεων του Αλέκου Παπαδόπουλου, εκτός των καθολικών αποκρατικοποιήσεων, είναι η άμεση κατάργηση τμημάτων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., δημοτικών επιχειρήσεων, ατροφικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, άεργων διπλωματικών αντιπροσωπειών, στρατοπέδων, συγχώνευση μητροπόλεων, κατάργηση απολιθωμένων κρατικών υπηρεσιών, αποκεντρωμένων υπηρεσιών και γενικών γραμματειών διαφόρων υπουργείων.

Επίσης, πρότεινε περιορισμό του μεγάλου αριθμού στρατηγών, ναυάρχων, πτεράρχων και ταξιαρχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, περιορισμό του πολυάριθμου διδακτικού προσωπικού με αύξηση των ωρών διδασκαλίας, δραστική περικοπή κατά 70% τουλάχιστον των πολυάριθμων γενικών διευθυντών και διευθυντών υπουργείων και οργανισμών, δραστική μείωση του μεγάλου αριθμού των αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και τέλος εξορθολογισμό ή κατάργηση και άλλων πολυάριθμων αφανών δημοσίων καταλυμάτων, τα οποία περιθάλπουν χρόνια τώρα τον κρατικό ανορθολογισμό.

zougla.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0