Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Έκθεση Χαρακτικής: "Edvard Munch, Πέρα από την Κραυγή" - Στο Μουσείο Ηρακλειδών

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Έκθεση Χαρακτικής: "Edvard Munch, Πέρα από την Κραυγή" - Στο Μουσείο Ηρακλειδών

"EDVARD MUNCH, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ"

26 Νοεμβρίου 2010 - 27 Φεβρουαρίου 2011


Δευτέρα: κλειστά,
Τρίτη-Σάββατο: 13:00-21:00,
Κυριακή: 11:00-19:00

Photo Gallery


© The Munch Museum / The Munch-Ellingsen Group / BONO, Oslo 2010 -
Gift of Charles and Evelyn Kramer, New York, to the Tel Aviv Museum of Art.

Το Μουσείο Ηρακλειδών βρίσκεται στην τιμητική θέση να παρουσιάσει από 26 Νοεμβρίου 2010 έως 27 Φεβρουαρίου 2011 την έκθεση με τίτλο: "Edvard Munch, Πέρα από την Κραυγή", η οποία περιλαμβάνει 80 έργα χαρακτικής του Edvard Munch από τη συλλογή Kramer του Μουσείου Τέχνης του Τελ Αβίβ [Gift of Charles and Evelyn Kramer, New York]. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων και έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Πριν από πολλά χρόνια, οι Charles και Evelyn Kramer συγκέντρωσαν μια από τις μεγαλύτερες συλλογές χαρακτικών του Edvard Munch, την οποία δώρισαν στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ. Χάρη στη στενή συνεργασία και την ουσιαστική υποστήριξη του Καθηγητή Mordechai Omer, Διευθυντή και Κύριο Έφορο του Μουσείου Τέχνης του Τελ Αβίβ, μπορούμε σήμερα να παρουσιάσουμε αυτά τα 80 έργα. Η ευγνωμοσύνη μας, διότι επέτρεψε σε αυτά τα πολύτιμα και ευπαθή έργα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα προς χάριν των επισκεπτών μας, είναι απεριόριστη. Άλλωστε, πέρασαν ήδη είκοσι πέντε χρόνια από την τελευταία μεγάλη έκθεση χαρακτικών του μεγάλου Νορβηγού εξπρεσιονιστή στην Αθήνα. Τώρα, μια νέα γενιά επισκεπτών θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μερικά από τα πιο εκπληκτικά έργα επί χάρτου που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας καλλιτεχνικής καριέρας του.

~ Παύλος Φυρός, Ιδρυτής Μουσείου Ηρακλειδών

Ο Edvard Munch είπε κάποτε: “Με την τέχνη μου προσπάθησα να αντιληφθώ τη ζωή και τη σημασία της”. Το ταξίδι του Munch στα βάθη της ψυχής του, πρόσφερε στον κόσμο μοναδικά καλλιτεχνικά αριστουργήματα. Η συλλογή χαρακτικών Kramer είναι μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές με έργα του και ανυπομονώ να την δω στο Μουσείο Ηρακλειδών.

~ Sverre Stub, Πρέσβης της Νορβηγίας

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Μουσείο εξέδωσε συλλεκτικό κατάλογο σε δύο γλώσσες, ελληνική και αγγλική. Τα δύο ενδιαφέροντα δοκίμια της κυρίας Gerd Woll, Ανώτερης Εφόρου του Μουσείου Ε. Munch στο Όσλο και της Δρ. Μαριλένας Κασιμάτη, Εφόρου της Συλλογής Χαρακτικών και Σχεδίων της Εθνικής Πινακοθήκης‐Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, ρίχνουν φως στην πολύπλοκη συναισθηματική ζωή και το εσωτερικό όραμα του Edvard Munch. Η προσφορά τους στον κατάλογο υπήρξε πολύτιμη.

Μουσείο Ηρακλειδών

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0